1 componenten of 2 componenten polyurethaan vloercoating

Betonvloeren bescherm je met polyurethaan vloercoating. Polyurethaan vloercoatings zijn verkrijgbaar in 1 componenten en 2 componenten. Je zou denken dat een 2 componenten sterker is, dat is natuurlijk ook zo, maar een 1 component kot tegenwoordig al aardig in de buurt.

Image alt text-image

Rust-Oleum 7200 vloercoating is een nieuwe 1 componenten polyurethaan vloercoating voorzien van polyurethaan (PU). Een 1 component polyurethaan vloercoating is eenvoudig in het gebruik en zeer slijtvast. Eenvoudig in het gebruik wil zeggen dat je geen rekening hoeft te houden met de potlife zoals bij een 2 comonenten. Potlife wil zeggen hoe lang je de tijd hebt om een 2 componenten verf te verwerken voordat het 1 harde klomp wordt. Een 2 componenten polyurethaan vloercoating wordt al na 1,5 tot 2 uur hard, een nadeel want je moet dan erg opschieten met schilderen.

Rust-Oleum 7200 polyurethaan vloercoating is solvent (alkyd) gedragen en kan bijna altijd zonder primer worden aangebracht. Rust-Oleum Vloerprimer 7201 hoef je alleen aan te brengen op sterk zuigende ondergronden.Naast de slijtvastheid is de glans graad tegenwoordig ook een belangrijk aspect, de Rust-Oleum 7200 polyurethaan vloercoating is verkrijgbaar in Hoogglans en Zijdeglans (lees mat). Dit is vooral voor het uiterlijk, en niet zozeer een verftechnisch aspect.

Wanneer kies je voor een 2 componenten polyurethaan vloercoating?

Een 2 componten vloercoating zoals een Rust-Oleum 9200 polyurethaan vloercoating kies je als het echt knetterhard moet zijn. Bijvoorbeeld bij intensief voetverkeer of bij extreme mechanische belasting zoals in bedrijfshallen waarmee er vorkheftrucks en palletwagens wordt gereden. Rust-Oleum 9200 is ook nog eens chemicaliën bestendig en de weekmakers van autobanden krijgen ook geen kans.

Tip van de vakschilder:

Neem voor alle huis-tuin-en-keuken vloeren gewoon de Rust-Oleum 7200 1 componenten polyurethaan vloercoating. Deze is hard, mooi en eenvoudig aan te brengen. Wat wil je nog meer!