Acrylaatkit Wet on Wet; Kit aanbrengen, Schilderen, Klaar

Je kent het vast, tijdens het schilderen kom je erachter dat je een naadje bent vergeten te kitten. Vervelend want nu kan het schilderwerk niet afgemaakt worden omdat het vergeten kitnaadje eerst gedaan moet worden en vooral moet drogen. Maar er is een oplossing: Den Braven Zwaluw Wet on Wet. Een acrylaatkit die overschilderbaar is direct na het aanbrengen. Ideaal wanneer je door moet dus!

Image alt text-image

Het gebruik van Wet on Wet

Den Braven Zwaluw Acrylaatkit Wet on Wet speciaal ontwikkeld om kort na het aanbrengen nat in nat te worden overschilderd met een watergedragen of een synthetische verf. Naast dat het natuurlijk heerlijk is om meteen verder te kunnen met je klus heeft deze Zwaluw Wet on Wet meer voordelen ten opzichte van een ‘gewone’ acrylaatkit.

Met het gebruik van Den Braven Zwaluw Acryl Wet on Wet reduceer je sowieso het risico op craquelé van de verflaag. Dit komt vooral doordat een overschilderbare acrylaatkit veelal niet volledig is doorgehard voordat hij overschilderd wordt met als gevolg dat de verf scheurt op het kitnaadje.

Wat ook nog wel eens zichtbaar wordt, is dat de kitnaad achteraf verkleurt door een reactie met de verf. Hierdoor tekenen de kitnaden zich alsnog af. Zwaluw Acryl Wet on Wet heeft die niet. Je verf verkleurt niet door de kit die eronder zit. Zeker als je een watergedragen verf kiest om af te werken loop je dus geen risico om over een tijdje met een andere kleur te zitten. Je wit blijft net zo wit als toen je met zorg je wittint uitkoos.

Uiteraard is de Wet on Wet kit, net als de gewone overschilderbare acrylaatkit, niet geschikt voor continue waterbelasting. Hiervoor zijn andere kitten op de markt.

Extra informatie

Voor meer informatie over het aanbrengen van de kit kunt u terecht bij een van onze andere blogs. Deze kunt u hier vinden. Komt u er dan nog niet aan uit? Schroom dan niet om contact op te nemen met een van onze verfspecialisten.