Badkamer inspiratie: creëer een unieke look met Farrow & Ball verf

Bij het opdoen van badkamer inspiratie kijken de meeste mensen naar wat voor sanitair ze in de ruimte willen zetten. De kleur van de muren en het houtwerk is echter minstens zo bepalend voor de look and feel van je badkamer! De intense kleuren van Farrow & Ball brengen een ruimte echt tot leven. Zo ook je badkamer! Daarom laten we je ter inspiratie de mooiste badkamers die geschilderd zijn met Farrow & Ball verf zien.

Image alt text-image

Badkamer inspiratie voor een rustgevende ruimte

Wie zijn badkamer wil omtoveren tot een luxe kuuroord kiest voor een neutraal kleurschema. Kies bijvoorbeeld voor de warme, eigentijdse grijstint Elephant’s Breath 229 op de muren en de veelzijdige wittint Wimborne White 239 op het houtwerk. Elephant’s Breath kan er door de magenta ondertoon in de verf in ruimtes op het westen soms een beetje lila uitzien. Door de rijke kleurpigmenten in de verf van Farrow & Ball geeft dit een heel bijzonder effect. De warme pigmenten in Wimborne White frissen het geheel mooi op. In combinatie met wit sanitair en chromen kranen, creëer je met deze verfkleuren een badkamer om helemaal in tot rust te komen.

Badkamers met op de muren Elephant’s Breath 229 Modern Emulsion en op het houtwerk Wimborne White 239 Estate Eggshell

50 tinten grijs in de badkamer

Toegeven, 50 verschillende grijstinten vind je niet in het assortiment Farrow & Ball verf. Met maar liefst 132 verschillende kleuren verf in de collectie, is de kans echter groot dat jouw ideale grijstint voor in de badkamer verkrijgbaar is! Grijs is een mooi alternatief voor wit in de badkamer. Een grijze badkamer straalt rust uit en leent zich goed voor sanitair en accessoires in andere kleuren voor een unieke look.

Kies voor de traditionele verfkleur Lamp Room Gray 88 in een oudere woning met karakter. Hiermee versterk je het gevoel dat er geleefd is en wordt in het huis.

De kleur Dove Tale 267 is een sterkere versie van Elephant’s Breath 229 met nog meer lila ondertonen. Een mooie neutrale tint die veel warmte uitstraalt. Dit is een hele mooie kleur in combinatie met de levendige kleur Arsenic 214. Zo voorkom je dat je badkamer te saai grijs wordt.

Versterk de traditionele sfeer in een oude woning met Lamp Room Grey 88 op de badkamermuur

Breng leven in je badkamer met de kleur Arsenic 214 op de muur en Dove Tale 267 op het houtwerk

Maak een statement met kleuren in de badkamer

Een badkamer hoeft natuurlijk helemaal niet neutraal van kleur te zijn. Doordat het sanitair vaak al een neutrale kleur heeft, kan je op muren of houtwerk juist een kleurstatement maken. Kies bijvoorbeeld voor het vrolijke Churlish Green 251. Door het gele pigment zorgt deze groentint voor een unieke look. Voor een waar statement combineer je deze groentint met een sterke kleur als Tanner’s Brown 255.

Niet alleen kleur, maar ook de combinatie van verschillende glansgraden zorgt voor een statement in de badkamer. Met name de hoogglans lak Farrow & Ball Full Gloss brengt precies de juiste hoeveelheid drama in je badkamer. Bovendien is deze verf door zijn hoge glans goed afwasbaar en bestand tegen vocht. Ideaal in een vochtige ruimte als de badkamer dus!

Maak een statement met kleur én glans in de badkamer door bijvoorbeeld kleur Churlish Green 251 aan te brengen in de hoogglansverf Full Gloss. Combineer met een rustige tint, zoals Tanner’s Brown 255 in de matte Estate Eggshell lakverf.

Zijn de muren in je badkamer volledig betegeld? Kies dan voor een statement kleur verf bij de entree zoals Charlotte's Locks 268.

Meer badkamer inspiratie

Zoek je meer badkamer inspiratie? Farrow & Ball heeft prachtige boeken in het assortiment bomvol inspirerende foto’s en tips en tricks voor je volgende schilderklus. Wanneer je deze boeken vandaag voor 22:00 uur bij Verfwebwinkel besteld, heb je ze bovendien vaak morgen al in huis!