Betonlook met verf creëren in 4 stappen

Een betonlook is heel populair. Het geeft jouw woning of een bepaalde ruimte een industriële uitstraling. Bovendien staat het erg stoer én is het onderhoudsvriendelijk. Je creëert een betonlook eenvoudig met speciale betonlook verf. Wij vertellen je graag in drie stappen hoe je dit aanpakt!

1. Ondergrond bepalen en betonlook verf kiezen

Betonlook verven zijn er in verschillende soorten en kleurtinten. Je kunt kiezen uit een donkere tint, maar je kunt het ook lekker licht en ruimtelijk houden. Let op dat een betonlook verf geen standaard verfsoort is. Het is geen betonverf, maar een verf die en betonlook creëert. Dit neemt niet weg dat het tamelijk eenvoudig is om aan te brengen.

Heb je al een cementgebonden ondergrond, zoals een muur van nieuw beton of een cementvloer? Overweeg dan om Rust-Oleum 4900 Heavy Duty vernis te gebruiken! Deze vernis zorgt ervoor dat jouw vloer of muur binnen een handomdraai dé betonnen look krijgt die het verdient. Het grote voordeel van deze vernis is dat die niet meer stoft en eruit blijft zien zoals hij nu is. Een klein beetje donkerder worden zou kunnen, dit vooraf testen.

Heb je geen cementgebonden ondergrond, maar wil je wel een industrieel uiterlijk in jouw woning? Dan kies je voor een decoratieve pleister, zoals de watergedragen Stucco d'Or Betonlook verf. Deze muurverf creëert een laag van imitatiebeton en dit zorgt voor een strakke uitstraling. Met de betonlook verf van Stucco d'Or kun je niet alleen betontinten nabootsen, maar ook spelen met de meest trendy kleuren. Kies daarom de betonlook verf die past bij jouw situatie.

Image alt text-image

2. Betonlook primer aanbrengen

Net zoals bij het aanbrengen van andere soorten verf, is het aanbrengen van een primer altijd aan te raden. Het voordeel hiervan is dat de betonlook langer standhoudt. Bovendien breng je met de primer direct al een industriële korrel aan op de muur.

De Stucco D'or Primo Betonlook primer van Stucco d'Or is de perfecte primer voor de klus. Deze primer heeft een zeer goede dekking en is daardoor gemakkelijk aan te brengen met een kwast of roller. Na 4 uur is de Stucco d'Or Primo al droog en ga je aan de slag met de Stucco d'Or? Dan is 1 laag van deze hechtprimer al voldoende!

3. Betonlook verf aanbrengen de eerste laag

Als eerste laag kun je Stucco d'Or Betonlook verf gebruiken. Deze watergedragen betonlook verf is geschikt voor bijna alle binnenmuren, ook voor in de badkamer (niet voor in de douchecel). Betonlook verf is dikker dan reguliere verfsoorten. Je brengt de eerste laag betonlook verf aan met een kwast of roller.

Als de betonlook verf is gedroogd na ongeveer 4 tot 6 uur kun je een tweede laag aanbrengen.

Image alt text-image

4. De afwerking

Voor het beste resultaat breng je na de tweede laag Stucco d'Or Betonlook Verf. Deze zet je eerst op met een platte kwast of blokkwast. Dit doe je kruislinks. Daarna ga je met een kleine plakspaan van kunststof of RVS de detaillering aanbrengen. Hiermee wrijf je een niet repeterend patroon over de muur.

Wil je de stappen rustig en in detail doornemen? Check dan onze video onderaan de pagina.

Betonlook verf van Verfwebwinkel

Ook betonlook verf of verf voor betonnen muren koop je gemakkelijk online via Verfwebwinkel.nl. Op werkdagen staan onze specialisten voor jou klaar. Heb je een vraag over de keuze van de juiste betonverf of wil je tips over het aanbrengen van een betonlook verf? Laat het ons weten!

Image alt text-image