De beste Hammerite producten tegen roest

Roest is vervelend. Het verweert je object en het is bovendien lelijk om naar te kijken. Veel mensen vragen zich af of ze zomaar over roest heen kunnen verven, dat kan inderdaad, waar moet je rekening mee houden? Welke producten kun je gebruiken? Laten we eens kijken naar roestvorming.

Image alt text-image

Over roest heen schilderen doe je met Hammerite Ultima

Om met de deur in huis te vallen: nee, je kunt niet zomaar over roest heen schilderen. Roest heeft namelijk de eigenschap dat het niet goed verf opneemt. De verf hecht dan niet. Daarom is het belangrijk dat je eerst het object voorbereidt. Alleen op die manier wordt het eindresultaat netjes en blijft de verf goed zitten. We geven je zo een stappenplan.

Eerst is het goed om te weten dat er verf is die speciaal voor geroeste delen zijn bedoeld. De Hammerite Ultima metaallak is daar een goed voorbeeld van. Dat is een hoogwaardige metaallak die je zonder primer of grondverf direct op alle metalen en geroeste delen kunt aanbrengen. Het biedt een langdurige bescherming tot 12 jaar.

Roestig object behandelen

Eerst schuur je de roest zoveel mogelijk weg. Dat kan met een staalborstel, met staalwol of een speciale schijf voor op een haakse slijper. Zorg ervoor dat het kale metaal weer zichtbaar wordt. Daarna maak je het object goed schoon en vetvrij. Als het object helemaal schoon is, kun je er grondverf of primer op doen. Doe dat in een paar dunne laagjes. Je hoeft geen primer of grondverf te gebruiken als je gebruikmaakt van de Hammerite Ultra.

Nu kun je de kleur aanbrengen. Doe dat volgens de instructies op de verpakking. Werk met dunne laagjes. Eventueel kun je het eindresultaat ook nog behandelen met blanke laag vernis. Zo zorg je ervoor dat de verf mooi blijft.

Roest stoppen en weren met Hammerite Grondverf NR. 1 Anti-Roest

Heb je een object dat al begint te roesten? Dan kun je roest stoppen en weren met de Hammerite Grondverf NR. 1 Anti-Roest. Dat is een beschermende grondlaag voor onbehandeld en verroest metaal. Het is verdunbaar met terpentine. Een effectief middel om verroest metaal niet verder te laten roesten. Je kunt het zowel binnen als buiten gebruiken.

Het belangrijkste kenmerk van deze grondverf is dat het uitstekend hecht. Goed om te weten: het werkt niet op non-ferro metalen als zink, aluminium en gegalvaniseerd metaal. Je kunt 4 uur na het aanbrengen de grondverf overschilderen.

Stop het roestproces en ga voor een duurzame bescherming met Hammerite Metaallak

Om een roestig object te kunnen verven, moet je eerst het roestproces stoppen. Dat doe je met bijvoorbeeld de Hammerite metaallak. Deze lak geeft je object een duurzame bescherming. Je hebt deze lak in verschillende soorten, zoals ‘Binnen’, ‘Hamerslag’, ‘Hoogglans’, ‘Mat’, ‘Mengkleur’, ‘Structuur’, ‘Zijdeglans’, en ‘Metallic’. Hooglans is vaak wel beter qua reiniging en duurzaamheid buiten. We raden je vooral af of mat te gebruiken buiten.

De metaallak zorgt ervoor dat jouw metalen object optimaal is beschermd tegen invloeden van buitenaf. Denk bijvoorbeeld aan water en vorst. Dit zijn invloeden die voor roestvorming kunnen zorgen. De metaallak zorgt ervoor dat krassen en roest worden voorkomen. Je kunt op die manier dus metaal verven en ervoor zorgen dat het langer mooi blijft en een stuk langer meegaat.

Image alt text-image

Metaallak voor binnen

De metaallak voor binnen verdient speciale aandacht. Deze wijkt namelijk af van de andere metaallakken. Deze metaallak is gemaakt op waterbasis. Je kunt deze lak gebruiken op bijvoorbeeld deuren, kozijnen en metalen trappen. Je hebt hier geen primer voor nodig. De lak maakt je metaal ook meteen kras- en stootvast en beschermd tegen roest.

Het voordeel van deze lak is dat deze snel droogt. Al binnen 4 uur kun je een tweede laag aanbrengen. Na slechts 1 tot 2 uur is de verflaag al stofdroog. Op die manier kun je je verfklus al binnen één dag afronden. Dat is toch fijn?

Roest verwijderen met Paintura

Het spreekt voor zich dat je eerst roest moet verwijderen voordat je kunt verven. Metalen oppervlakken zijn gevoelig voor roest. Lelijk en vervelend, maar het is nu eenmaal zo. Roest behandelen of roest verwijderen is een beter idee dan simpelweg over roest heen verven.

Je kunt het best roest verwijderen met een staalborstel, met een verfkrabber of schuren. Smeer het object in met azijn, limoen, baking soda of cola. Als je azijn gebruikt, is het gemakkelijker om de roest eraf te krabben. Laat de azijn niet te lang intrekken, want dan kan het metaal ontbinden. Een half uurtje tot een uurtje is genoeg bij zware roest. Let op dat het object goed wordt gewassen nadat de bovenstaande tips gebruikt zijn, zodat er geen restjes van de middeltjes zoals azijn of baking soda overblijven.

Image alt text-image