De kleur van het jaar 2020: Tranquil Dawn

Wist je dat ieder jaar de Flexa-kleurspecialisten op basis van wereldwijd opkomende trends een nieuwe kleur ontwikkelen? Zo was ‘Spiced Honey’ de Flexa Kleur van 2019 en was ‘Heart Wood’ de trendkleur van 2018. Dit jaar hebben de kleurexperts gekozen voor de kleur: ‘Tranquil Dawn’. Wij vertellen je alles over deze kleur in dit blog.

Image alt text-image

Hoe wordt de kleur van het jaar bedacht?

Internationale designexperts, architecten en Flexa-kleurspecialisten komen ieder jaar samen om de laatste kleurtrends te bespreken. Alle inzichten worden gebundeld en vertaald naar één hoofdkleur voor 2020. Een kleur die je dat jaar waarschijnlijk in veel huizen terugziet komen.

Vanuit de hoofdkleur worden overigens vier prachtige kleurpaletten gemaakt. Kleurpaletten die stuk voor stuk bij het grote publiek zullen aanspreken.

Nieuwsgierig naar de psychologie achter kleuren? Check dan even dit blog over kleurenpsychologie.

Tranquil Dawn: de trendkleur voor 2020

In een wereld die steeds hectischer en digitaler wordt, voelen we volgens de kleurexperts een drang naar bezinning en hartelijkheid. De experts hebben zich daarom laten inspireren door de kleuren van het ochtendlicht. Als verwijzing naar een rustige dageraad is de nieuwe tint Tranquil Dawn ontwikkeld. De kleur heeft, net als een vluchtige ochtendlucht, kleuren die liggen tussen groen-, blauw- en grijstinten.

Tof aan deze veelzijdige kleur, is dat het lijkt te veranderen op basis van de tinten waarmee de kleur wordt gebruikt. Het effect van de kleur is steeds anders bij bijvoorbeeld warme, neutrale, zachte of felle paletten. Het verandert steeds op subtiele wijze!

Image alt text-image

Hoe pas je Tranquil Dawn toe in het interieur?

Tranquil Dawn is de perfecte match wanneer je het combineert met zandtinten. Voeg gezellige kussens en kleedjes toe in het interieur, warme elementen van hout en een aantal mooie binnenplanten. Zo creëer je een ontspannen en rustgevende ruimte.

De Trendkleur van 2020 leent zich perfect in combinatie met contrasterende en felle kleuren. Denk daarbij aan kleuren als zwart en geel. Door een rustige strook Tranquil Dawn toe te voegen zorg je voor een aantrekkelijk gevoel. Er ontstaat een pastel effect en een look met diepte. Door kleurrijke meubels toe te voegen en speelse accessoires zorg je voor een vrolijke sfeer.

Tranquil Dawn in de slaapkamer gebruiken? Ook dat is een goed idee! Het geeft een mooie prachtige en minimalistische basis. Door pure materialen als hout, linnen en marmer toe te voegen, zorg je voor een slaapkamer waar je even in alle rust terug kunt trekken.

Ga je voor een ‘urban jungle’ look and feel in je huis? Tranquil Dawn is heel goed te combineren met heel veel tinten groen. Kleuren zoals bladgroen en groenblauw zorgen bijvoorbeeld voor een mooi geheel. Voeg daar bijvoorbeeld riet en bloemen aan toe en je zorgt voor een gezellige en inspirerende sfeer.

Image alt text-image