DIY: tips en trick voor het schilderen van kerstdecoratie

Een muur verven we vrij makkelijk in een andere kleur, net als een kastje of stoel. Maar heb je er weleens aan gedacht om je kerstdecoratie van een likje verf te voorzien? Zo geef je bijvoorbeeld oude kerstballen een upgrade, houd je de kids lekker bezig en heb je simpelweg de meest unieke kerstversiering ooit! We geven je tips en tricks voor het schilderen van kerstdecoratie. Let’s make it a december to remember!

Image alt text-image

Kerstballen en dennenappels schilderen met krijtverf

Er zijn twee verschillende soorten krijtverf.

Enerzijds heb je schoolbordverf, zoals Finess Schoolbordenverf die in het traditionele zwart verkrijgbaar is. Op schoolbordverf kun je met krijt schrijven, net zoals op een schoolbord dus.

Anderzijds heb je krijtverf van bijvoorbeeld Farrow & Ball, die voor een ultra matte uitstraling zorgt op muren en meubels. Door die poedermatte look staat krijtverf robuust en toch zacht.

Zowel schoolbordverf als krijtverf is ideaal om accessoires mee te beschilderen. Zo kun je dennenappels in de krijtverf dompelen of een kerstbal erin ‘dippen’.

Wat je ook vaak ziet, is dat er grote stompkaarsen tot halverwege in de krijtverf worden gedompeld. Je krijgt dan een leuk druipeffect.

Het voordeel van de schoolbordverf is dat je erop kunt schrijven en handlettering is nu helemaal hip! Dip plastic kerstballen in zwarte schoolbordverf en gebruik na het drogen een witte krijtstift om er kerstboodschappen op te schrijven. Super leuk!

Snelle kerstdecoratie uit een spuitbus

Ben je meer van het snelle werk ten opzichte van het secure handenarbeid? Dan tover je met een van onze vele spuitbussen vrijwel alles om tot kerstdecoratie.

Daarnaast zijn er van ditzelfde merk ook spuitbussen zonder glitters in onder meer puur goud en zilver of titanium zilver. Ideaal wanneer je ooit een bepaalde kleur kerstdecoratie hebt gekocht die je nu zat bent!

DIY: creëer je eigen kerstdecoratie met verf van Verfwebwinkel!

Van speciale Glitter Mix Effect tot verf voor op hout, glas, kunststof of keramiek. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het een ander kleurtje geven. Zo is jouw huis in een handomdraai kerstproof.

Heb je nog een specifieke vraag over het upgraden van jouw kerstversiering? Laat een reactie achter onder dit blog, maak gebruik van onze handige chatfunctie of neem op een andere manier contact met ons op! Onze vakmannen adviseren je graag.