GREEN: het nieuwe kleurpalet van Little Greene

Little Greene heeft een nieuw, origineel kleurenpalet ontwikkeld: Little Greene GREEN. Deze nieuwe groene verfkleuren zijn in samenwerking met het National Trust samengesteld: de Britse variant van Monumentenzorg. Benieuwd hoe de nieuwe kleurkaart tot stand is gekomen en welke groentinten je hierin kunt vinden? We vertellen het je graag in dit blog!

Op de slaapkamermuur is een geschilderde lambrisering aangebracht in de kleur Ambleside 304 met daarboven groentint Aquamarine 138.

Image alt text-image

Originele groentinten gebaseerd op National Trust erfgoed

Begin 2018 is Little Greene de samenwerking aangegaan met National Trust. Dit gaf Little Greene de kans om onderzoek te doen naar de verf die in de huizen en tuinen van de monumenten van het National Trust zijn gebruikt. De speurtocht naar nieuwe originele verftinten voor het Little Greene kleurpalet werd gedreven door het vertellen van de verhalen van mensen die ooit als eerste van deze kleuren genoten. Deze zoektocht heeft geresulteerd in de nieuwe Little Greene kleurenkaart GREEN.

Jewel Beetle 303 is één van de originele groentinten die Little Greene in de monumenten van National Trust tegenkwam.

Image alt text-image

31 tinten groene verf

De Little Greene GREEN collectie bestaat uit 31 tinten groene verf. Iedere groentint heeft een bijzonder verhaal.

Zo is een van de tinten geïnspireerd op de kleur groen die ze vonden in de boerderij van Beatrix Potter (de auteur van Pieter Koning). Een andere groentint is geïnspireerd op de ronddraaiende schrijvershut van de 19e-eeuwse toneelschrijver George Bernard Shaw.

20 van deze kleuren vinden hun oorsprong in de monumenten van National Trust. De overige 11 groentinten komen uit de archieven van Little Greene en de huidige Little Greene kleurenkaarten.

De houten lambrisering is aan de onderkant beschildert met de groentint Hopper 297 en aan de bovenkant met de kleur Acorn 87.

Little Greene GREEN collectie

De Little Greene GREEN collectie bevat 31 schitterende groene verfkleuren in een uitgebreide reeks tinten. De Little Greene kleurkaart geeft een duidelijk overzicht van de verschillende groenfamilies. Iedere kolom bevat een andere kleurfamilie, namelijk:

1. grijsgroen2. neutraal groen3. geelgroen4. blauwgroen5. turquiose groen

Groentinten uit de Little Greene GREEN collectie zijn perfect met elkaar te combineren, zoals hier met Goblin 311 op de deur en Acorn 87 op de waterpomp.

Little Greene GREEN verfkleuren kopen

De Little Greene GREEN verfkleuren zijn sinds het najaar van 2018 verkrijgbaar. Little Greene verf koop je voordelig online in de webshop van Verfwebwinkel. Hier vind je alle Little Greene verfsoorten die je kunt bestellen in alle kleuren van de Little Greene GREEN collectie.

Waar wacht je nog op? Bestel vandaag nog een Little Greene verfsample om de juiste groentint voor jouw muur te testen!

Een donkere groentint als Invisible Green 56 geeft een rijke uitstraling aan een ruimte. Maak het plaatje compleet met de lichtere groentint Sir Luytens Sage 302. Een mooie accentkleur om aan dit palet toe te voegen is de rozetint Blush 267.

Image alt text-image