Hoe maak ik mijn handen schoon na het schilderen?

Mooi! Je muur of plafond is geschilderd! Maar ook je handen hebben een nieuwe kleur gekregen. Soms lijkt het wel alsof verf levenslang op je handen zit, maar geloof ons: je kunt het in een handomdraai van je handen verwijderen. Vaak wordt er terpentine gebruikt, maar is dat wel zo’n goed idee? En hoe houd je je handen schoon en gezond?

Image alt text-image

Verf van je handen verwijderen na het schilderen

Verf van je handen halen is minder moeilijk dan je denkt. Vaak wordt er terpentine gebruikt, maar de meningen zijn verdeeld over of dat een goed idee is. Er zijn ook allerlei andere manieren om de verf van je handen te verwijderen. Eigenlijk is er geen enkele reden meer om met verf op je handen door te blijven lopen.

Terpentine gebruiken of niet?

Terpentine is een veelgebruikt goedje om verf van de handen te verwijderen. Het is beter om dit niet te gebruiken om je handen schoon te maken. Je handen drogen namelijk snel uit door de chemische bestanddelen die in terpentine zitten. Daarnaast is het schadelijk voor je gezondheid en is het gebruik ervan ook niet echt bevorderlijk voor het milieu.

Je kunt die fles terpentine dus beter aan de kant zetten. Er zijn veel milieuvriendelijkere en gezondere manieren om verf van je handen te krijgen.

Handige tips voor het verwijderen van verf van de handen

Hoe verwijder je nu verf van je handen? Dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld met handcleaner, schoonmaakdoekjes, boter en zeep en met koffieprut en afwasmiddel.

De meest milieuvriendelijke manier: plantaardige olie

Wist je dat je je handen kunt schoonmaken op een bijzonder milieuvriendelijke manier? Namelijk met plantaardige olie. Slaolie, olijfolie of een andere olie: ze werken allemaal om de verf van je handen te verwijderen. Smeer je handen in met plantaardige olie, pak een droge doek en je verwijdert zelfs terpentine gedragen verf zo weer van je handen. Na die tijd even je handen wassen met warm water en zeep en je handen zijn weer als nieuw. Gemakkelijk, en nog milieuvriendelijk ook!

Dreumex handcleaner

Met Dreumex handcleaner zet je zwaar geschut in. Dit middel zorgt ervoor dat je handen weer schoon worden, maar ook gezond blijven. Verfplekken op je handen kunnen namelijk voor pijn en irritatie zorgen. Dreumex maakt verschillende soorten handcleaners. Denk bijvoorbeeld aan garagezeep met korrels of een pasta, speciaal voor gevoelige en beschadigde handen. Je kunt de handcleaner ook in een handige dispenser plaatsen.

Dreumex kom je vooral tegen in garages, werkplaatsen, drukkerijen en in de bouw. Dan gaat dat beetje verf dat je thuis op je handen hebt gekregen er ook wel van af. Zo hoef je na het verven van een blauwe muur dus niet als smurf door het leven te gaan.

Heavy-Duty schoonmaakdoekjes

Handreinigingsdoekjes komen altijd van pas. Zelfs monteurs in de bouw en in fabrieken gebruiken deze schoonmaakdoekjes om je handen schoon te maken. We hebben het niet over die gewone doekjes, maar Heavy-Duty schoonmaakdoekjes van Big Wipes. Of denk aan bijvoorbeeld de Dreumex Handcleaner Plus.

Boter en zeep

Wil je snel van de verf op je handen? Smeer je handen dan in met wat boter. Een stukje boter is genoeg om je handen schoon te krijgen. Je moet het wel even laten intrekken. Wanneer je je handen hebt gewassen met water, kun je nog wat zeep gebruiken. Zo krijg je je handen weer helemaal goed schoon. Handig, want wie heeft er nu geen boter en zeep in huis?

Koffieprut en afwasmiddel

Eerlijk is eerlijk: we dachten zelf ook dat het een fabeltje was, maar het werkt dus echt: koffieprut met wasmiddel. Gooi je koffiedik van het kopje koffie van vanmorgen niet weg, maar gebruik het om je handen schoon te maken. Doe bij de prut een scheutje wasmiddel. Schrob daarna goed en je handen komen er weer als nieuw uit te zien. Natuurlijk is het een goed idee om na het schrobben even je handen te wassen.

Voor als je schuurmiddel gebruikt..

Schuurmiddel is ook een manier om je handen schoon te krijgen, maar het is een aanslag op je handen. De korrels in schuurmiddel zorgen er namelijk voor dat je handen niet meer zo vet zijn. Je krijgt er weliswaar de verf mee van je handen, maar het helpt de gezondheid van je handen zeker niet. Daarom is het een goed idee om je handen in te smeren met een vette crème als je schuurmiddel hebt gebruikt. Zo houd je je handen gezond.

Voorkomen is beter dan genezen: houd je handen schoon

Heb je überhaupt geen zin in vieze handen, of wil je ze gewoon goed beschermen? Dan is het een goed idee om je handen schoon te houden met werkhandschoenen. Daarmee voorkom je ook dat je blaren krijgt van het vasthouden van de kwast.

Je kunt ook Schildershandschoenen van Anza gebruiken. Dan blijven je handen zeker schoon tijdens het verven, en hoef je niet met middeltjes in de weer te gaan om je handen weer schoon te krijgen. Daarnaast zorgen ze er ook voor dat de schadelijke stoffen (ja, die ook in watergedragen verf zitten) niet in je huid trekken.

Image alt text-image