Is paars het nieuwe grijs?

De kleur paars is bezig aan een flinke opmars. Niet alleen in trendrapporten, maar ook in het hedendaags interieur speelt de kleur een steeds belangrijker rol.

Paars wordt zowel op harde materialen toegepast bijvoorbeeld, muurverf of lak voor je kozijnen, als bij zachte interieurstoffen en accessoires. We kunnen verschillende trends in paars definiëren.

Image alt text-image

Magisch paars

Een sterke tint met een futuristisch gevoel. Accessoires, die gemaakt zijn van hard kunststof of van lederen materialen, versterken in deze kleur het fantasierijke aspect. De sterke hyacint-achtige paarsen komen ook terug in verlichting (bijvoorbeeld in bijzondere hotelkamers) en in zware interieurstoffen.

Aubergine

Dit rijke donkerpaars met een semi-transparant effect wordt op de Aziatische markt al veel toegepast. Het ligt dicht tegen de paarsbruine trend aan, maar heeft een duidelijker rode ondertoon. Meubilair en technologische gadgets krijgen een luxe uiterlijk door het gebruik van deze weelderige kleur.

Vergrijsd lichtpaars

Deze kleur is de laatste jaren sterk in opkomst in de decoratieve wereld. Het wordt toegepast op uiteenlopende stoere materialen in rustige interieurs. Je ziet het steeds meer ook op houten meubels, bijvoorbeeld op vitrinekasten. De verbleekte lavendel lila kleur wordt vaak gecombineerd met lichtgrijze tonen, om het paars goed tot zijn recht te laten komen.

Hybride paars

Violetten die veel voorkomen zijn hybride paarsen. Ze worden zo genoemd omdat ze drie verschillende kleurtonen bevatten, namelijk bruin, paars en rood. Het zijn sterke, soms zelfs oogverblindende kleuren, die ook in de mode veelvuldig worden toegepast.