Kleurenschema's van Farrow and Ball

Klik hieronder op het kleurenschema waar je interesse in hebt:

  • Industriële kleurenschema's
  • Waterachtige kleurenschema's
  • Glitter en glamour kleurenschema's
  • Natuurlijke kleurenschema's
  • Neutrale kleurenschema's
  • Grijze kleurenschema's
  • Zwarte kleurenschema's
  • Gele kleurenschema's
Image alt text-image

1. Industriële kleurenschema's

Een sterke maar kwetsbare fusie van kleuren. Geïnspireerd door de industriële architectuur, gaat dit effect over moderniteit vermengd met traditie. Oud en nieuw worden gecombineerd in een stedelijk palet van gedempte tonen, die de aardse tinten van natuurlijke materialen zoals steen, klei, kalk en steen nabootsen. Combineer zachte -op grijs gebaseerde- neutralen zoals Cornforth White ® No.228 en Paviilon Gray No.242 met intens en inktachtig zwart, zoals Off-Black nr. 57 en Down Pipe No.26 om een eigentijds effect te creëren. De diepe, dramatische tinten worden geaccentueerd en opgelicht door combinatie met een levendige, pittige kleur met citrus tinten zoals Babouche ® No.223 of Oranjerie No.70.

2. Waterachtige kleurenschema's

Een zacht, waterig palet, bepaald door de elementen. Dit is een zacht en rustig kleurenschema. Subtiele natuurlijke kleuren vormen een scherp contrast met sterke inktachtige blauwtinten, gecombineerd met de reflecterende eigenschappen van licht, glas en spiegels voor een verdunde, waterige look met frisse watertinten in de hoofdrol. Probeer Strong White ® No.2001 of James White ® No.2010 samen met de zachte Pavilion Blue No.252 of Tunsgate Green No.250, ondersteund door Blue Ground ® No.210, Drawing Room Blue No.253 of hague Blue ® No.30.

3. Glitter en glamour kleurenschema's

Kleurenschema met een buitensporig decadente uitstraling. In tegenstelling tot Stedelijk Verval, gaat dit kleurenschema over rijkdom en verwennerij. Gebruik rijke en weelderige tinten zoals aubergine ® No.222, Pitch Blue ® No.220 en Churlish Green No.251, samen met glinsterende goud en metallics voor een extravagant gevoel. Deze glamoureuze, blitse look is beïnvloedt door het Midden-Oosten, daarom bestaat dit schema uit exotische tinten die combineren en botsen in een feest van kleur en overdaad. Probeer Porphyrius Pink ® No.49, aubergine ® No.222 en Churlish Green No.251, een kleurenorgie met een avontuurlijke twist. De kracht van dit schema is de veelheid aan kleuren – deze is dus zeker niet geschikt voor bangeriken!

4. Natuurlijke kleurenschema's

Breng de natuur in huis. Dit schema is sterk beïnvloed door de natuur, maar met een stedelijke twist. Zachtgroene kleuren zoals Vert De Terre ® No.234, en Frans Gray No.18, worden gecombineerd met natuurlijke kleuren bruin zoals Mouse’s Back ® No.40 en Light Gray No.17, maar de sleutel van deze look is de plotselinge introductie van chemische tinten die moeten botsen in plaats van te combineren. Denk aan landelijke luxe in een ontmoeting met leven in de stad. Experimenteer met verfafwerkingen voor een dramatisch effect – probeer poederachtige Casein Distemper naast hoogglans Full Gloss.

Oude materialen

Een breekbaar en kruimelig kleurenschema dat ouderwets aandoet. Gebruik dit verfijnde palet van sterke kleuren, afgewisseld met lichtere tinten voor een somber vintage gevoel. Probeer krijtachtig roze zoals Middleton Pink No.245 of Cinder Rose No.246, samen met Teresa’s Green ® No.236 en accentueer dit met Mahogany No.36. Benadruk deze matte look met traditionele afwerkingen zoals Dead Flat en Distempers.

5. Neutrale kleurenschema's

Kleur kan een breed scala aan stemmingen en stijlen creëren, toepasbaar in alle soorten woningen. Farrow & Ball staat bekend om zijn collectie van oogstrelende neutrale kleuren, die een ingetogen elegantie uitstralen. De volgende groepen werken goed als op zich staande kleurenschema’s.

Warme grijstinten

Warme grijstinten zoals Slipper Satin ® No.2004, Lime Wit No.1, Off-White No.3 en Old White No.4 geven een zeer verfijnd gevoel. Het zijn traditionele kleuren, die het ook goed doen in moderne omgevingen.

Warme roodtinten

Als u van warmere tinten houdt dan kunt u ® No.2003, diemit ® No.2008, Joa’s White ® No.226 en Archief ® No.227 overwegen. Deze groep geeft een warm gevoel en zorgt voor een zeer ontspannen sfeer.

Geeltinten

Kleuren met een gelige tint, bijvoorbeeld, White Tie ® No.2002, New White No.59, Matchstick ® No.2013 en String ® No.8 geven u een heerlijk landelijk gevoel en zijn prettig om in te leven.

Koele grijstinten

Koele grijstinten geven een strak en modern gevoel,met een lichte onderliggende warmte. Kies voor Wimborne White No.239, strong white® No.2001, Skimming Stone No.241 of Elephant’s Breath ® No.229.

6. Grijze kleurenschema's

Grijs is een gedistingeerde kleur die een gladde, grafische uitstraling geeft. Off-White No.3 is een veelzijdige kleur grijs die zich aanpast aan de kleuren eromheen. Shaded White No.201 is een meer onvervalst grijs en Elephant’s Breath No.229 geeft de meest moderne sfeer, met een paarse ondertoon.

Combineer Pavilion Gray No.242 en Lamp Room Gray No.88 voor een Zweedse, Gustaviaanse look.

Koele grijze kleuren zoals Cornforth White No.228 en Blackened No.2011 doen het bijzonder goed met roestvrij staal en geven een geweldig effect in keukens.

7. Zwarte kleurenschema's

Met zwart creëert u een dramatische look, die ongemakkelijk aan kan voelen. Vaak wordt deze kleur gebruikt in eetzalen - wat er geweldig uitziet in kaarslicht - of in ruimtes die sporadisch worden gebruikt. Zwart wordt vaak gebruikt in moderne witte huizen en in kleine ruimtes zoals kleedkamers en toiletten.

Zwart komt het beste uit met fel gekleurde stoffen en kunst en geeft een groots effect als complementaire kleur. Combineer zwart gelakte meubels met felgekleurde muren, zoals arsenicum No.214, Pitch Blue No.220 of Radicchio nr. 96.

8. Gele kleurenschema's

De belangrijkste overweging bij de keuze voor een kleur geel is hoeveel groen hij in de basis heeft. Wilt u dat een kamer licht aanvoelt en een vrolijk gevoel geeft, kies dan voor een heldere kleur geel (zonder een zweem van groen) zoals Huiskamer Yellow No.233 . Als u op zoek bent naar een iets warmere en meer verfijnde kleur geel, probeer dan Sudbury Geel No.51. Gaat u voor ultiem comfort, probeer dan Farrow Cream No.67. Dit is een zeer leefbare kleur die zorgt voor een levendig aangenaam gevoel.