Kunststof of metaal schilderen? Begin met een goede hechtlaag!

Voor het schilderen van kunststof of metalen ondergronden is een goede hechtlaag onmisbaar. Deze materialen zijn vaak hard en glad, waardoor een normale grondverf onvoldoende houvast krijgt voor een goede hechting van het schilderwerk. Gebruik daarom met een primer, speciaal bedoeld voor kunststof en metaal.

Hechtprimer zorgt voor een hele goede hechting op kunststof ondergronden. Denk bijvoorbeeld aan keukenkastjes, plinten of pvc regenpijpen en dakgoten. Zelfs kunststof kozijnen in een foute kleur kun je er mee behandelen.

Image alt text-image

De werkwijze is simpel: eerst de ondergrond goed reinigen en ontvetten en vervolgens licht opschuren met een fijne korrel. Daarna met een kwast of roller een laag hechtprimer opbrengen. De primer is waterverdunbaar en droogt dus lekker snel. Al na circa 3 uur kun je de primer licht schuren en overschilderen. Hou er wel rekening mee, dat de optimale hechting pas na enkele dagen bereikt is, dus let er op er dat de eerste dagen geen krassen in de verflaag komen. In alle kleuren leverbaar in blikken van 0,5 en 1 liter.

Wijzonol Uni Primer is een sneldrogende primer voor metalen ondergronden. Deze verf is geschikt voor onbehandeld metaal maar ook voor bestaand schilderwerk. Bovendien is Wijzonol Uni Primer corrosiewerend, waardoor de kans op roest minimaal is. Zéker wanneer je deze primer combineert met Wijzonol Industrielak (in hoogglans en zijdeglans). Werkwijze: de ondergrond reinigen en ontvetten en met een staalborstel eventuele roest verwijderen. Daarna met de kwast of roller een laag Wijzonol Uni Primer aanbrengen. Na 5 uur even licht schuren en afschilderen met Wijzonol Industrielak. In alle kleuren leverbaar in blikken van 0,5 en 1 liter.

Breng je liever geen primer aan?

Koop dan Combi Color Multi-Surface