Little Greene heeft een nieuwe kleurkaart met nieuwe kleuren

Little Greene presenteert "The Colours of England" en "Colour Scales" tegenwoordig in 1 handzame kleurkaart. Deze 164 prachtige kleuren uit de archieven van Little Greene en Englisch Heritage geven een beeld van 300 jaar kleur gebruik in Engeland. Achter elke kleur zit een verhaal. Zo was de voordeur van George Frederic Handel "Chocolat Colour nr. 124" en de favoriete kleur van Landschapsarchitect Humprey Repton was "Invisible Greene nr. 56".

Image alt text-image

In de nieuwe kleurenkaart zitten ook een paar complexe kleuren, complex vanwege de helderheid. Deze kleuren hebben we al eerder gezien bij Retro Perspectives Helderheid is altijd moeilijk voor verf. Door het gebruik van 40% meer pigment dan bij vele andere verven onstaan kleuren met ongeëvenaarde diepte. Door het gebruik van meer pigment kun je juist bij lichtere tinten beter nuances aangeven die op subtiele wijze veranderen van licht. Hier geldt, hoe complexer de pigmentatie hoe interessanter het karakter van de kleur.

Deze nieuwe kleurkaart heeft nog een andere noviteit, je kunt de kleurtjes omklappen langs de vouwlijn. Hierdoor kunnen kleuren gemakkelijk bekeken en vergeleken worden.

Een nieuwe kleurkaart vraagt om nieuwe kleuren. Nieuw omdat ze uit de archieven van Little Greene komen en opnieuw worden geïntroduceerd. Ze zijn verkrijgbaar in Intelligent Matt Emulsion, Traditional Eggshell en in alle andere kwaliteiten. Verf van Little Greene wordt onder andere verkocht bij Verfwebwinkel.nl

Hierbij een overzicht van de vijf nieuwe kleuren. De selectie bestaat uit vier delicate pastelen, dit is de trend voor 2012:

  • “Drizzle” een klassieke blauw grijze kleur.
  • “Mono” een elegante grijsblauwe kleur, die ook goed als neutrale kleur is te gebruiken in combinatie met sterkere tinten.
  • “Mirror” een rustgevende groentint.
  • “Pink Slip” een gedempte roze tint op basis van rood oxide.
  • “Basalt” een tijdloze klassieker, een donkere 'voordeur' blauw, maar ook zeer mooi binnenshuis in onze prachtige Absolute Matt Emulsion. Terug van weggeweest op de kleurenkaart is
  • “Light Bronze Green”, een Victoriaanse favoriet uit het archief van English Heritage.