Little Greene’s Little Book of Colour: jouw inspiratiehandboek

Je bent er over uit dat je interieur wel een nieuw kleurtje kan gebruiken. Maar dan? Welke kleuren zijn er en welke combinaties kun je maken? En wat wil je precies onder handen gaan nemen? Dit blijkt soms toch lastiger dan gedacht! Little Greene maakt het kiezen van kleuren eenvoudig en leuk met The Little Book of Colour. Jouw inspiratiehandboek voor het interieur. In dit blog vertellen we je alles over de mogelijkheden!

Image alt text-image

The Little Book of Colour

Little Greene staat bekend om zijn indrukwekkende verfpalet. Inmiddels bestaat de collectie uit 191 prachtige kleuren. Het is dus niet gek dat veel mensen moeite hebben met het maken van de juiste kleurkeuze. Daar heeft Little Greene nu iets op bedacht! The Little Book of Colour is een handboek vol inspiratie, maar het boek is meer dan alleen dat..

Persoonlijke kleurenschema’s

Het handboek helpt je bij het selecteren van bijpassende kleuren voor je interieur. In het boek kun je van iedere kleur de verwante wittinten en gerelateerde neutrale tinten terugvinden. Zo stem je jouw gehele interieur op elkaar af aan de hand van wetenschappelijk samengestelde kleurenschema’s. The Little Book of Colour geeft je het zelfvertrouwen om combinaties te maken die je zelf misschien niet had aangedurfd.

Geef je interieur diepte

Wanneer je een kleur hebt gekozen is hier ook een selectie samenhangende tinten van beschikbaar. Deze kleuren zijn verwant aan de gekozen kleur en kunnen extra diepte aan je interieur geven. Wil je iets meer uitdaging? The Little Book of Colour geeft voor iedere kleur ook de contrasterende kleuren weer. Zo kun je elementen in je interieur, zoals bijvoorbeeld een dressoir of salontafel, er extra uit laten springen.

Kleuren testen met Little Greene sample potjes

De kleurstalen van Little Greene in The Little Book of Colour zijn kleurecht. Hierdoor geven ze een realistische weergave van de kleuren weer. Toch wil je soms een bepaalde kleur in het betreffende interieur zien om tot een definitief besluit te komen. Een Little Greene sample potje kan hierbij helpen! Alle Little Greene kleuren zijn in sample potjes van 60ml of blikjes van 250ml verkrijgbaar. Breng je sample kleur aan op bijvoorbeeld een gipsplaat om deze op meerdere plekken in je interieur te kunnen bekijken. Vergeet niet om zowel overdag als ’s avonds de kleur te bekijken, omdat de lichtinval de kleur kan veranderen.

Natuurlijk verkrijgbaar bij Verfwebwinkel!

Voor The Little Book of Colour kun je natuurlijk gewoon bij Verfwebwinkel terecht. Naast het handboek zijn alle Little Greene kleuren leverbaar in verschillende verfsoorten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de nieuwe Flat Oil Eggshell lakverf, of de speciale Little Greene Intelligent Matt Emulsion muurverf.

Vind je het fijn om je kleurkeuze te bespreken met één van onze experts? Bel, mail, WhatsApp of chat met ons! Gegevens kun je vinden op onze contactpagina.