Mat zwarte verf creëert een chique effect in elk interieur

Op zoek naar een nieuw interieur? Daarbij is de kleurkeuze enorm belangrijk. Het kleurgebruik bepaalt de sfeer en de uitstraling van een ruimte. Niet in de laatste plaats de kleuren van de verf en de lak. Ben je opzoek naar een chique effect in je huis? Dan kan de kleur mat zwart nog wel eens verrassend uit de bus komen. Wij vertellen je graag meer over hoe je met mat zwart het interieur een chique effect kunt geven.

Image alt text-image

Mat zwarte afwerking

Een mat zwarte afwerking past in elk interieur. Dit komt doordat je zwart makkelijk kunt combineren. Voor het ruimtelijk effect wordt er vaak gekozen voor wit, omdat je dit ook makkelijker combineert. Maar voor de afwerking zien we steeds vaker dat er gekozen wordt voor donkere tinten en met name zwart. Denk daarbij aan al het houtwerk binnenshuis, zoals kozijnen, deuren en plinten. De matte afwerking zorgt voor een chique effect, omdat het strakker oogt dan een laksoort met een hoge glansgraad.

Mogelijkheden mat zwarte lak

Wil je een kamer een ruimtelijk effect geven, maar wel met een chique afwerking? In dat geval kun je wit en zwart met elkaar combineren. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de deurstijlen af te werken met witte lak en de deuren te voorzien van een mat zwarte lak. Ook wanneer je zowel de deuren als deurstijlen en/of kozijnen volledig afwerkt met een mat zwarte lak behoudt de kamer haar ruimtelijkheid in combinatie met witte muren of andere lichte tinten. Juist de combinatie van licht en zwart zorgt voor een sterk contrast en daardoor een strakke afwerking.

Het Engelse Farrow & Ball staat bekend om haar hoge kwaliteit verf- en laksoorten. Estate Eggshell is een universele matte lak voor binnen. Deze populaire lak is te gebruiken op verschillende ondergronden, zoals hout of metaal. Met Estate Eggsgell zit je dus in de meeste gevallen goed. Dankzij de ruime, waaronder verschillende zwarttinten, zit er altijd een kleur bij die past bij jouw wensen om een elegante en chique effect te creëren met lak.

Image alt text-image

Mat zwarte wandafwerking

Maar niet alleen het houtwerk binnen kan worden afgewerkt in mat zwart. Zo heeft Farrow & Ball ook verschillende soorten matte verfsoorten voor muren en plafonds, zoals de signature muurverf Estate Emulsion of de extreem matte Dead Flat voor pleisterwerk, houtwerk of metaal.

We zien een mat zwarte wandafwerking vooral in sanitaire ruimtes steeds vaker terugkomen in plaats van zwart of donker tegelwerk. Zwart afgewerkte muren zien er minder snel vies uit en de matte muurverf van Farrow & Ball is bovendien zeer makkelijk reinigbaar. Een mat zwarte wandafwerking in combinatie met chromen elementen, zoals een kraan of radiator zorgen voor een echt chique effect in een sanitaire ruimte.

Let op: hoe lager de glansgraad, hoe krasgevoeliger de verf is.

Mat zwarte verf kopen

Bij Verfwebwinkel vind je het grootste online assortiment Farrow & Ball verf van full gloss tot extreem mat. Ook voor verfsoorten voor een chique afwerking van jouw interieur ben je bij ons aan het juiste adres. Wil je meer weten over het assortiment van Farrow & Ball of andere mat zwarte verfsoorten? Neem contact op met onze verfspecialisten of bestel jouw verf direct in onze webshop!

Image alt text-image