Populaire grijstinten van RAL

RAL 7016, RAL 7035, RAL 7001, RAL 7021 en RAL 7015 zijn de meest voorkomende grijstinten. Zoals u misschien al opmerkt aan de RAL nummers, zijn alle RAL nummers in de 7000 een grijstint. Deze grijstinten zijn voornamelijk te zien op garagevloeren en muren. Ook gebruikt men deze kleuren voor het schilderen van meubels. Vooral de kleur RAL 7016 is heel erg bekend. Dit komt door het feit dat RAL 7016 de kleur Antracietgrijs is. Buiten deze RAL kleuren zijn er natuurlijk nog een hele hoop andere grijstinten, deze kunt u hier bekijken.

Image alt text-image

RAL 7016: Antracietgrijs

Van alle kleuren is RAL 7016 toch wel de meest bekende grijstint. Deze kleur staat ook wel bekend om de naam Antracietgrijs. De kleur bevat meer zwart dan wit, hierdoor zorgt het voor een prachtige donkere uitstraling. Ook zorgt het voor een chique en moderne uitstraling van de ruimte. RAL 7016 is een relatief donkere grijstint ten opzichte van de andere grijstinten van RAL. De kleur is niet te donker en ook niet te licht, dat zorgt voor een uitstekend mooi contrast. Door dit mooie contrast gaat deze kleur goed samen met wittinten zoals RAL 9010 en RAL 9001. Ook gaat de kleur goed samen met de zwarttint RAL 9005.

RAL 7035: Lichtgrijs

RAL 7035 is een lichtgrijze kleur die niet erg specifiek aanwezig is. Hierdoor zorgt deze kleur ervoor dat er een rustige sfeer ontstaat binnen de ruimte. Doordat de kleur niet erg aanwezig is hebben de meubels binnen de ruimte een mooie kans om eruit te springen. RAL 7035 wordt het meest gebruikt voor de vloer in bijvoorbeeld een garage. Ook wordt deze kleur steeds vaker gebruikt voor bijvoorbeeld kozijnen. Deze kleur gaat net zoals de meeste grijstinten goed samen met wittinten en zwarttinten.

RAL 7001: Staalgrijs

RAL 7001 is zoals de naam al zegt, de grijze kleur van staal. Deze kleur staat vooral bekend onder de naam staalgrijs, maar ook onder de naam zilvergrijs. Deze kleur is ten opzichte van RAL 7035 een stuk donkerder. Daardoor is deze kleur dus ook een stuk meer aanwezig. Ook deze kleur wordt net zoals RAL 7035 vaak gebruikt voor het schilderen van vloeren. Desondanks dat deze kleur donkerder is, is ook deze kleur perfect te combineren met zowel wittinten als zwarttinten.

RAL 7021: Zwartgrijs

RAL 7021 is de meest donkere tint van de populaire grijstinten. Zoals de naam al doet vermoeden, zit deze kleur tussen zwart en grijs in. Door de donkere tint is deze kleur zeer aanwezig in de omgeving. Desondanks dat deze kleur relatief donker is, kan hij goed gecombineerd worden met meubels van een lichte kleur. Hierdoor hebben de meubels alsnog een goede kans om eruit te springen binnen het interieur. Meestal wordt deze kleur gebruikt voor het schilderen van een muur of meubel. Aangezien deze kleur een donkere tint heeft gaat die goed samen met een grijze of witte tint.

RAL 7015: Leigrijs

RAL 7015 heeft een iets lichtere tint dan de gemiddelde grijze RAL kleur. De kleur is afgeleid van de leisteen. De kleur zit tussen RAL 7016 en RAL 7001 in. Echter zit die het dichtste bij RAL 7016, alleen dan iets lichter. Net zoals de meeste grijstinten van RAL, is deze kleur perfect geschikt voor een garagevloer, muur of meubels. Wilt u de kleur van leisteen in uw huis hebben of heeft u leisteen in uw huis? In dat opzicht is deze kleur perfect geschikt voor u. Ook deze kleur gaat goed samen met zowel wittinten, andere grijstinten en zwarttinten.

De RAL grijstinten van donker naar licht

  • RAL 7021: Zwartgrijs
  • RAL 7016: Antraciet
  • RAL 7015: Leigrijs
  • RAL 7001: Staalgrijs
  • RAL 7035: Lichtgrijs