Schimmelwerende badkamerverf voorkomt schimmel in de badkamer

Vochtige ruimtes zoals de badkamer, het washok, de kelder of (bij)keuken zijn een dankbare omgeving voor schimmels. Onder andere het sluiten van ramen en deuren werkt schimmels in de hand. Ventileren helpt, maar eenmaal aangetaste muren of wanden blijven vaak een zwakke plek waar al snel weer schimmelvorming ontstaat. Een schimmelwerende badkamerverf biedt uitkomst. In dit blog lees je wat voor verf dit precies is en hoe je deze het beste kunt aanbrengen.

Image alt text-image

Schimmel op muur of plafond

Schimmels bieden geen direct gevaar voor de gezondheid, maar zijn wél vies om te zien. Speciaal voor muren en plafonds in vochtige ruimtes zijn er muurverven waarop schimmelvorming geen kans meer krijgt. Eén van deze verven is Wijzonol Badkamer Muurverf.

Schimmelwerende badkamerverf

Wijzonol Badkamer Muurverf (latex badkamer) is niet schimmeldodend, maar schimmelbestendig. De muurverf bevat dus geen bestrijdingsmiddelen. De verf bestaat daarentegen uit grondstoffen die samen een verflaag maken waar geen schimmels op kunnen ontstaan. Schimmels kunnen zich dus niet meer nestelen op oppervlakken die zijn geschilderd met schimmelwerende badkamerverf.

Schimmel verwijderen muur of plafond

Voordat je deze verf aanbrengt moet je het bestaande oppervlak eerst helemaal schimmelvrij maken. Dat gaat niet met een huishoudelijke reiniger. Daar heb je een schimmelvreter voor nodig. Of nog beter: een algendoder. Nadat je de schimmels hebt verwijderd, moet je het oppervlak altijd nog even naspoelen met schoon water. Je ondergrond is nu geschikt om er een nieuwe laag schimmelwerende verf op te zetten.

Heb je je badkamer waar je last hebt van schimmel nog niet eerder geschilderd? Breng dan eerst sneldrogende voorstrijk voor badkamers aan. Deze voorstrijk is snel droog en kan binnen drie uur overgeschilderd worden.

Schone muren en plafonds met schimmelwerende verf

Plafonds en wanden die geschilderd zijn met schimmelbestendige badkamerverf blijven altijd mooi schoon en fris. De Wijzonol Badkamer Muurverf is helemaal oplosmiddelvrij, geurneutraal en sneldrogend. Na een half uur is de verf al stofdroog en na 4 uur kun je een tweede verflaag aanbrengen. Twee lagen schimmelwerende badkamerverf zijn voldoende voor een mooi mat en egaal resultaat. Bijkomend voordeel: de verf is makkelijk schoon te houden. Eventuele vlekken zijn eenvoudig te reinigen met een vochtige doek. De verf is verkrijgbaar in wit en honderden andere lichte kleuren. Van offwhite tot pasteltinten en mooie middentonen, zoals de trendy betontinten die je tegenwoordig veel ziet.