Sigma S2U Nova Matt, Satin of Gloss: dé krasvaste lak voor binnen

Ben je op zoek naar een niet vergelende, krasvaste, watergedragen lak die je trap, vloer of keuken écht kan beschermen? Stop dan met zoeken, want Sigma heeft de Sigma S2U Nova lakverven die prima voldoen aan de eisen voor een huis waarin geleefd wordt! In dit blog vertellen wij je alles over de Sigma S2u Nova Matt, Satin en Gloss lakverf.

Image alt text-image

Sigma lakverf met LTA+ technologie tegen vette plekken

Door de LTA+ technologie is Sigma S2U Nova Satin en Sigma S2U Nova Gloss huidvetresistent. Dit houdt in dat er geen glanzende vlekken kunnen ontstaan op plekken waar je altijd handcontact hebt met de ondergrond, zoals het randje van de deur net onder de deurklink. Deze waren voorheen met geen mogelijkheid weg te poetsen. Maar door de LTA+ technologie in deze krasvaste lakverf komen deze vlekken dus nauwelijks meer voor. Geen vette vingerafdrukken meer op je deuren en kastjes dus!

Krasvaste lakverf: kras- én slijtvast

Ook zit er poly-urethaan in de Sigma S2U Nova lakverf zodat deze kras- en slijtvast is. Hierdoor is Sigma S2U Nova uitermate geschikt voor ondergronden die veel te verduren hebben. Je wilt natuurlijk dat er geleefd wordt in huis, maar ook dat de deur er strak uit blijft zien, de keuken niet beschadigt en de trap er ook netjes uit blijft zien. Met deze Sigma lakverf hoef je je hierover geen zorgen te maken! Je kunt de lakverf zelfs aanbrengen op de radiatoren.

De kras- en slijtvaste lakverf van Sigma is in drie varianten verkrijgbaar:

  • S2U Nova Matt
  • S2U Nova Satin
  • S2U Nova Gloss
Image alt text-image

Sigma S2U Nova Matt, Satin en Gloss

Sigma S2U Nova Matt heeft, zoals de naam al zegt, een matte look. Deze matte look blijft ook voor lange tijd intact! Belangrijk is wel dat je niet te hard wrijft wanneer je het oppervlak schoonmaakt. Wanneer je dit wel doet, loop je namelijk het risico dat de krasvaste lakverf na een tijdje gaat opglanzen.

Sigma S2U Nova Satin zorgt voor een zijdeglans afwerking en de Sigma S2U Nova Gloss is een lakverf met hoogglans.

Sigma lakverf kleuren

De Sigma S2U Nova lakverf serie is te verkrijgen in bijna alle kleuren van de Sigma kleurenwaaier. Zo kan je je kozijnen bijvoorbeeld mooi met een matte zwarte lakverf behandelen door de Sigma S2U Nova Matt te gebruiken. Of kies voor een grijze lakverf als je het liever iets lichter houdt. Natuurlijk kun je ook gewoon kiezen voor witte lakverf of een gekleurde lak.

3 schildertips voor het aanbrengen van de krasvaste verf van Sigma

De krasvaste verf van Sigma S2U Nova is eenvoudig aan te brengen. Voor het beste resultaat houd je rekening met de volgende 3 tips:

Indien nodig kun je eerst een laag grondverf aanbrengen. Zo creëer je een goede basis voor je schilderwerk. Hiervoor kun je bijvoorbeeld de S2U nova primer gebruiken. Deze primer is ook al krasvast, waardoor je een zeer sterk schildersysteem creëert. Vervolgens breng je minimaal 2 lagen van de krasvaste lak Sigma S2U Nova aan.Let bij het schilderen goed op de kantendekking.Schilder vooral niet te schraal, maar gebruik een goede laagdikte! De Sigma krasvaste verven zijn namelijk watergedragen en deze moet je altijd dikker aanbrengen dan een traditionele verf op terpentinebasis. Door een volle laag aan te brengen kan de Sigma S2U Nova mooi vloeien en krijg je een strak eindresultaat! Let op dat je niet te veel verf aanbrengt en de verf goed verdeeld anders krijg je zakkers en druipers.

De 5 voordelen van krasvaste Sigma lak op een rij

Doordat de producten uit de Sigma S2U Nova-serie watergedragen zijn, hebben de producten 5 belangrijke voordelen ten opzichte van verf op terpentinebasis:

Nauwelijks oplosmiddelen dus ruikt minder en is geurarmDroogt snellerVergeelt nietKleuren blijven frisEenvoudig te verwerken

Schilder je toch liever lekker vertrouwd met verf op terpentinebasis? Dat kan natuurlijk ook. Daarvoor heeft Sigma de S2U Primer, S2U Satin en S2U Gloss op de markt. En buiten ben je voor jaren klaar met Sigma S2U Allure Primer en Sigma S2U Allure Gloss!

Voor verf die een duurzaam en professioneel resultaat geeft, neem je dus een kijkje in ons assortiment Sigma verf!

Image alt text-image