Sikkens Wapex: dé vloercoating voor binnen!

Heb je een nieuwe vloer gestort en heb je een vloercoating nodig voor de afwerking van jouw binnenvloer? Er zijn verschillende soorten vloercoatings te verkrijgen van diverse merken. Sikkens is groots in verf, maar zou je ook direct aan Sikkens denken bij vloercoating? Wij van Verfwebwinkel in ieder geval wel, want Sikkens Wapex is een van de betere vloercoatings voor binnen. In dit blog vertellen we je er alles over!

Image alt text-image

Wat is Sikkens Wapex?

Sikkens Wapex 660 en 660 mat zijn watergedragen, twee-componenten vloer- en wandcoatings op basis van epoxyhars. Deze vloercoating voldoet voor professioneel gebruik, maar natuurlijk ook voor de doe-het-zelver. Sikkens Wapex is gemakkelijk verwerkbaar en leverbaar in talloze kleuren!

Wanneer gebruik je Sikkens Wapex vloercoating?

Als je een nieuwe vloer hebt gestort in je huis of garage en je wilt deze voorzien van een beschermende laag, gebruik je een garagevloer coating. Het gebruik van een beschermende laag raden we dan ook zeker aan! Sikkens Wapex betoncoating is hierbij een goede keuze. De vloercoating van Sikkens is makkelijk in gebruik en is extreem duurzaam.

Sikkens Wapex is verkrijgbaar bij verfwebwinkel in twee varianten: Sikkens Wapex 660 en Sikkens Wapex 660 mat. Het verschil hoeven we vast niet meer uit te leggen. Met Sikkens Wapex heb je altijd de keuze uit een glanzende of matte afwerking. Bovendien is Sikkens Wapex 660 ook geschikt voor het coaten van wanden. Zo kun je met Sikkens Wapex alle kanten op!

Hoe gebruik je Sikkens Wapex 660 vloercoating?

Allereerst maak je de keuze tussen de reguliere Wapex 600 en Wapex 660 mat. Je kunt Sikkens Wapex 600 verwerken met een kwast, vachtroller, luchtspuit of airless spray. De meest gebruiksvriendelijke manier is met een kwast of vachtroller. Je mag Wapex 660 in dat geval verdunnen met water. Houdt hierbij maximaal 10% aan bij de eerste laag en bij de volgende lagen maximaal 3%.

Sikkens Wapex 660 vloercoating bestaat uit twee componenten. Meng deze componenten met een langzaam lopende boormachine met mengspindel. De verwerkingstijd is bij 20 graden ongeveer 90 minuten en je kunt ongeveer 7 m2 vloer afwerken met 1 liter Sikkens Wapex.

Sikkens Wapex verpakking en kleuren

Wapex vloercoating van Sikkens is verkrijgbaar in 1 liter en 5 liter verpakkingen. Ook is Sikkens Wapex 660 of 660 mat verkrijgbaar in vrijwel iedere kleur! Let wel op bij het gebruik van lichte kleuren. Wanneer deze worden toegepast kan de vloer vergelen. Daarom zijn niet alle kleuren van Sikkens Wapex 660 (mat) geschikt voor vloerafwerking. Twijfel je? Laat het ons weten, wij adviseren je graag!

Sikkens Wapex vloercoating schoonmaken

Wil je de Sikkens vloercoating schoonmaken? Dat kan goed (afhankelijk van de ruwheid van de afwerking) met water en een synthetisch reinigingsmiddel. Denk bijvoorbeeld aan een huishoudelijk schoonmaakmiddel. Ook is deze vloercoating van Sikkens zeer slijtvast!

Sikkens Wapex vloercoating voor binnen kopen?

Bij Verfwebwinkel bestel je jouw vloercoating voor binnen gemakkelijk en snel. Sikkens Wapex 660 of Sikkens Wapex 660 mat kopen en morgen al starten met de klus? Alle bestellingen die voor 22:00 uur worden geplaatst, verzenden wij dezelfde dag nog. Zo kun jij direct aan de slag met jouw vloercoating! Heb je toch nog vragen of onduidelijkheden? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Onze verfexperts staan voor je klaar!