Verfinspiratie: 5 tips voor meer kleur in de woonkamer

De woonkamer is de ruimte waarin het meest geleefd wordt in huis. Je ontvangt er visite, hebt er momenten van ontspanning en het maakt van je huis een écht thuis. De woonkamer is voor veel mensen dan ook de meest belangrijke ruimte in huis. Wanneer je op zoek bent naar inspiratie voor de vernieuwing van je woonkamer is het verleidelijk om je volledig te focussen op het uitzoeken van nieuwe meubelen en gave accessoires. Maar heb je ook al aan verven gedacht om meer kleur aan je woonkamer te geven? In dit blog krijg je van ons 5 tips voor meer kleur in de woonkamer!

Image alt text-image

1. Maak kleurencombinaties in contrasterende kleuren

Als je in bent voor een uitdaging kies je voor kleuren die elkaars tegenpolen zijn. Door contrasterende kleuren te gebruiken op je muren en je houtwerk creëer je prachtige diepte in de woonkamer. Warme oranjetinten combineren bijvoorbeeld heel mooi met koele blauwtinten. De combinatie van warme en koude kleuren is een van de mogelijkheden om een kleurcontrast in de woonkamer aan te brengen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een contrast tussen lichte en donkere tinten. Een gewaagde maar sfeervolle optie is om je houten kozijnen in een donkere tint te verven en dit te combineren met wittinten op de muur.

Ga voor een donkere tint op je kozijnen en plinten in de woonkamer, zoals Little Greene Lamp Black

2. Kleurrijke woonkamer door een accentwand

Accentwanden of accentmuren zie je steeds vaker terug in woonkamers. De kamer voelt direct levendiger en dynamischer aan door het gebruik van kleur. Afhankelijk van het effect dat je wilt creëren, kies je voor een bepaalde wand. Een lange wand in een accentkleur laat je woonkamer er langer uitzien, terwijl een wand op de achtergrond de ruimte juist knusser maakt.

Door gebruik te maken van accentwand met strepen laat je je woonkamer gelijk nóg meer opleven. Kies voor horizontale strepen om meer lengte in de woonkamer aan te brengen. Met verticale lijnen laat je de woonkamer juist smaller lijken. Beperk een dergelijke kleur of patroon tot één wand. Bij herhaling spreek je namelijk niet meer van een accentwand.

Maak van één wand in de woonkamer een accentwand met een contrasterende kleur Little Greene muurverf

Image alt text-image

3. Lambrisering inspiratie

Heb je lambrisering tegen de muur? Je woonkamer krijgt een compleet nieuwe look wanneer je deze in plaats van wit een compleet andere kleur schildert. Donkere tinten zijn super stijlvol, terwijl lichtere tinten de ruimte juist groter maken.

Dit effect kun je ook creëren zonder lambrisering, namelijk door een lambrisering direct op de muur te schilderen.

Schilder je lambrisering donker of licht met de prachtige kleuren Little Greene lakverf. Of schilder er zelf een op de muur met bijvoorbeeld deze Little Greene Blue muurverf.

4. Schilder een ‘vloerkleed’ op de vloer

Deze trend zien we steeds vaker voor bij komen: schilder een vloerkleed op je vloer in plaats van dat je er een neerlegt. Een vloerkleed onder de eettafel kan bijvoorbeeld ontzettend sfeervol zijn, maar is helaas niet zo praktisch wanneer er etensresten in vallen. Door een gaaf vloerkleed op je houten vloer of gietvloer te schilderen, creëer je wel de look maar niet de viezigheid! Bovendien kun je met verf makkelijker experimenteren met verschillende vormen en kleuren. Een nieuw vloerkleed schilder je namelijk zo!

Image alt text-image