Vochtplekken overschilderen, hoe doe ik dat?

Het is een van de meest voorkomende verfproblemen: vocht. En dan hebben we het in dit geval vooral over de lelijke plekken die het achter kan laten. Het hebben van vochtplekken op de muur is geen pretje, het ziet er niet uit en op den duur kan het overgaan in schimmel. Hoe je dit weet te voorkomen en op te lossen komt u te weten in dit blog.

Image alt text-image

Hoe ontstaan vochtplekken?

Vochtplekken ontstaan doordat er vaak langdurig vocht op een muur terecht komt. Een aantal mogelijke oorzaken hiervoor zijn bijvoorbeeld lekkage, condens dat van de ramen afkomt of vocht dat door de gevel heen slaat. Het vocht dat op de muur slaat trekt na een tijdje de muur in met als resultaat de verkleuring waar we bekend mee zijn. Naast dit alles bestaat er ook nog de kans dat vochtplekken een broedplaats worden voor schimmel en dat is iets waar niemand op zit te wachten.

Het schilderen van de vochtplekken

Nu we klaar zijn met het voorbereidende werk kunnen we aan de slag met het schilderen van de vochtplekken. Om ervoor te zorgen dat je de vlekken niet meer door de verf heen ziet, gebruikt men een isolerende verf. In dit geval is dat Zinsser Bulls Eye 1-2-3 Plus. Het voordeel van deze verf is dat voor een goed hechtende ondergrond zorgt die tevens isoleert. Nadat u een laag van deze verf aangebracht heeft, kunt u na het drogen het geheel overschilderen met een muurverf die geschikt is voor uw klus.

En dat concludeert het overschilderen van vochtplekken. Het is een eenvoudige klus op het moment dat je het juiste werkplan hebt. Heeft u nog vragen? Schroom dan niet om contact met onze verfprofessionals op te nemen.