Vochtwerende verf voorkomt doorslaan van vocht

Optrekkend vocht in kelders en garages geven blijvend schimmel op de binnenmuur. Kruipruimtes zijn veelvuldig gebruikt in nieuwbouw en tegenwoordig een bron van vochtproblemen. Kruipruimtes zijn ook niet echt heel goed voor de isolatie en worden tegenwoordig dan ook vaak volgestort met speciale isolatiekorrels. Deze speciale isolatiekorrels drukken het vocht ook uit de kruipruimte.

Image alt text-image

Voorkomen of genezen

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Maar voorkomen is vaak een kostbare bouwkundige ingreep. In dat geval is voorkomen en oplossen van het vochtprobleem beter door gebruik te maken van vochtwerende verf. Breng een vochtwerende verf aan te brengen op de plaatsten waar het vocht doorslaat. Vocht dat door de muur heen slaat omdat het er zand tegen de de buitenmuur aanligt of omdat er optrekkend vocht is uit de kruipruimte. Het is een veelgehoord probleem waar maar weinig verf-fabrikanten een goede oplossing voor hebben.

Welke verf is geschikt hiervoor?

Zinsser WaterTite is een vochtwerende verf en kan in tegenstelling van andere vochtwerende verf aangebracht worden op droge, vochtige en zelfs natte ondergronden. Uw muur hoeft dus niet droog te zijn en u kunt het vocht probleem onmiddelijk aanpakken.Zinsser WaterTite werkt met een unieke solventgedragen formule die op een geavanceerde manier vochwerend hars uit Portland-cement combineert. Door deze speciale formule kan Zinsser een waterdruk aan van 0.7KG/CM2. Zinsser WaterTite hecht zich op elke gemetselde ondergrond binnen en buiten, boven en onder straatniveau.Zinsser WaterTite is zo geformuleerd dat terugkerende zoutvorming op beton en bakstenen voorkomt. Zinsser Watertite is overschilderbaar met Mathys Paracem maar indien zoutuittreding of vochtdoorslag blijft plaatsvinden onthecht de Mathys Paracem. Zinsser WaterTite zal in dit geval echter niet onthechten.