Welke schilderstape gebruiken we voor welke klus?

Zoveel klussen zoveel kleuren en soorten afplakband of schilderstape zijn er.Maar wat veel mensen niet weten is dat er voor iedere klus een geschikte tape is. Of je nu iets wilt afplakken wat glad, ruw of rond is en of de ondergrond nu hout, behang, metaal, steen of pas geschilderd is…. Voor elke klus is er een tape. Hieronder staan ze op een rij:

Image alt text-image

1. Schilderstape

De veruit meest gebruikte en goedkoopste afplakband. Deze lichtgele tape is in diverse breedtes verkrijgbaar en heeft een papieren drager, daardoor scheurt hij gemakkelijk en is hij beschrijfbaar. Deze schilderstape kan enkele dagen blijven zitten maar moet dan toch echt verwijderd worden op lijmresten, en in het ergste geval tape-resten te vermijden.

2. Tape, speciaal voor scherpe randen:

Deze Tape Gold heeft een geelgoude kleur en lijkt in 1e instantie erg op een dunnere versie schilderstape. Maar Tape Gold is gemaakt van rijstpapier, daardoor krijgt je veel scherpere lijnen. Waardoor je werk dus meteen een professioneler eindresultaat krijgt. #N/Astaat voor scherpe randen is bovendien UV-bestendig en binnen en buiten tot max. 6 maanden inzetbaar.

3. Tape voor ruwe ondergronden:

Deze afplakband heeft een sterkere lijm, zodat hij ook hecht op ruwe ondergronden

4. UV- bestendige tape:

Speciaal voor het schilderwerk aan ramen en kozijnen is er een UV-bestendige afplakband op de markt. Deze blauwe UV-bestendige tape is vochtbestending en zelfs tot acht weken droog verwijderbaar. Door de speciale papiersoort krijgt je superscherpe lijnen en uiteraard binnen en buiten inzetbaar.

5. Tape voor kwetsbare ondergronden zoals behang of pas geschilderde ondergronden.

Deze paarse tape sensitive zoals hij ook vaak genoemd wordt kan zelf op schilderwerk dat 1 dag droog is. Hierdoor loopt uw klus nooit meer vertraging op! Deze tape voor kwetsbare ondergronden geeft ondanks zijn geringe kleefkracht een prima strakke lijn.

6. Overige tape en afplakband

Hieronder vallen voorbeelden als hoekjestape (altijd een strakke hoek) ductape en tape met afdekfolie of afdekpapier eraan vast. Afdekken en afplakken ineen!!!