Welke Sikkens binnenlak gebruik ik voor binnen?

Heb je binnenkort een schilderklus binnen, maar heb je geen idee welke Sikkens lak je nodig hebt? Wij leggen je in dit blog precies uit welke lak van Sikkens het meest geschikt is voor binnen en wat de bijbehorende eigenschappen zijn. Voor iedere verfklus binnenshuis is er een passende lak van Sikkens te vinden. Lees snel verder!

Image alt text-image

Sikkens lak voor binnen

Ga je binnen schilderen? Dan kun je niet zomaar iedere Sikkens lak gebruiken. Sommige Sikkens lakken zijn meer geschikt voor buiten, anderen juist voor schilderklussen binnen.

Je kunt als doe-het-zelver nog steeds lak op terpentinebasis gebruiken, echter gebeurt dit nauwelijks meer. Dit komt door de donkervergeling die kan optreden bij het gebruik van lakken op terpentinebasis. Natuurlijk moet wit gewoon echt wit blijven, dus kies je voor binnen eigenlijk altijd voor een watergedragen lak. Hiermee behaal je de beste resultaten die lang goed blijven!

Sikkens lak is populair bij de doe-het-zelver maar ook zeker bij de professionele schilder. Wij van Verfwebwinkel hebben daarom altijd een groot assortiment professionele lak van Sikkens in huis.

Hoe kies je de best passende Sikkens lak voor binnen?

Het kan lastig zijn om tussen alle verschillende soorten lakken en benamingen de juiste Sikkens lak voor binnen te kiezen. Welke Sikkens lak het best passend is in jouw situatie, hangt af van een paar belangrijke eigenschappen:

  • De gewenste afwerking. Wil je een hoogglans of toch liever een halfglans afwerking? Natuurlijk kun je ook kiezen voor mat of zijdeglans lak van Sikkens. Het is maar net voor welke uitstraling je binnenshuis wilt gaan.
  • Het type oppervlak. Sikkens lak is er voor verschillende ondergronden. Werk je op kunststof of metaal? Kies dan een binnenlak die daar specifiek voor geschikt is. Dat geldt natuurlijk ook voor beton of hout. Ook zijn er Sikkens lakken speciaal voor deuren, net als voor stucwerk en voor op PVC.
  • Speciale kenmerken. Sommige lakken voor binnen van Sikkens zijn voorzien van speciale kenmerken. Extra beschermend tegen vuil bijvoorbeeld. Ook zijn er lakken die extreem krasvast zijn.

Op basis van de eigenschappen kun je bepalen wat je binnen gaat schilderen met welke Sikkens lak. Zo maak je altijd de juiste keuze voor iedere schilderklus!

Tip van onze verfexperts: kom je er zelf echt niet uit? Neem dan contact op met onze #N/A! Samen kijken we naar de best passende Sikkens lak voor binnen. We denken graag met je mee.

Welke Sikkens lakken zijn geschikt voor binnen?

Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij hebben alle Sikkens lakken voor binnen, met de belangrijkste eigenschappen, voor je op een rijtje gezet:

Sikkens Rubbol BL Magura

Deze matte Sikkens Rubbol BL Magura lak is kras- en slijtvrij, vergeelt niet en is op waterbasis. Je kunt er binnendeuren mee schilderen of keukenkastjes, plinten, lambrisering enzovoorts. Eigenlijk is Rubbol BL Magura de perfecte lak voor al het houtwerk binnen.

Sikkens Rubbol BL Satura

Een kras- en slijtvaste zijdeglanslak voor binnen, dat is Rubbol BL Satura. Goed geschikt voor houtwerk binnenshuis, maar ook voor buiten. Wil je een houten vloer of trap dekkend schilderen? Ook dan is Rubbol BL Satura de perfecte lak om te gebruiken!

Sikkens Rubbol BL Rezisto High Gloss

Sikkens Rubbol BL Rezisto High Gloss is een huidvet resistente hoogglanslak voor binnen (en buiten) op basis van watergedragen alkydemulsie. Het prettige aan deze lak voor binnen is dat Rubbol BL Rezisto High Gloss binnen niet vergeelt!

Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin

Ben je op zoek naar een extreem sterke lak voor binnen? Kies dan voor Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin! Dit is een zijdeglans lak die beschermt tegen krassen en andere vormen van slijtage, zoals huidvet.

Sikkens Rubbol BL Rezisto Semi-Gloss

Ook Sikkens Rubbol BL Rezisto Semi-Gloss is een extreem huidvetbestendige en krasvaste lak voor binnen. Deze binnenlak heeft echter een halfglans afwerking. Dit geeft een subtiele glans aan je houtwerk, kunststof, metaal en pleisterwerk binnen.

Sikkens Rubbol Finura Satin

Zoek je een lak voor binnen op terpetinebasis? Kies dan voor een lak van Sikkens met een geringe donkervergeling, zoals Sikkens Rubbol Finura Satin. Dit is een zijdeglans lak die een prachtig eindresultaat geeft.

Sikkens Rubbol Finura High-Gloss (terpetinebasis)

Ook Sikkens Rubbol Finura High-Gloss is een binnenlak op terpetinebasis, maar dan met een hoogglans. Finura High Gloss is dus ook goed bestand tegen donkervergeling, maar is ook kras- en slijtvast en heeft een goede doordroging.

Wit of naar wens op kleur gemengd

Natuurlijk is binnenlak van Sikkens verkrijgbaar in wit, maar wij kunnen ook in vrijwel iedere kleur mengen. Daarvoor heb je alleen de RAL-kleur of kleurnaam nodig. Heb je advies nodig bij het kiezen van de juiste kleur? Ook daar kunnen we je bij helpen! Neem contact op met onze #N/A.

Schildertips voor watergedragen Sikkens lak

Ga je voor een streeploos eindresultaat met watergedragen Sikkens lak? Breng de lak dan rijkelijk aan, verdeel gelijkmatig, werk netjes af en laat het geheel goed drogen! Toch een foutje gezien? Hoe moeilijk het ook is, laat het werk goed drogen, schuur licht en schilder daarna opnieuw. Je kunt watergedragen Sikkens lak beter niet meer bijwerken tijdens het drogen.

Watergedragen lak van Sikkens kun je het beste aanbrengen met een lakviltroller en een kwast speciaal voor watergedragen lak.

Sikkens binnenlak koop je voordelig bij Verfwebwinkel

Natuurlijk kun je voor al jouw Sikkens binnenlakken terecht bij Verfwebwinkel! Kom langs in onze winkel in Roosendaal of bestel gemakkelijk en snel online. Verfwebwinkel.nl is officieel partner van Sikkens. Wij mogen daarom het Certificaat Online Sikkens Specialist dragen en kunnen alle professionele Sikkens producten aanbieden tegen de scherpste prijs!