Wijzonol vernieuwt de 'Beste Buiten Waaier' en verdeelt de kleuren in klasse 1, 2 en 3.

Wijzonol vernieuwd een van de stokpaardjes uit haar kleurenlaboratorium, De Wijzonol Beste Buitenwaaier is flink onderhanden genomen door de experts van Wijzonol. Er is met name gekeken naar de samenstelling van verschillende kleurpasta's om een kleur te maken. Die bepalen voor een groot stuk de buitenduurzaamheid rekening houdend met kleurbereik en kleursterkte. Belangrijk is hierbij dat verf altijd gemend wordt met originele kleurpasta!

Image alt text-image

Wijzonol Beste Buitenwaaier geeft inzicht in de duurzaamheid van de kleuren. Want het is juist de kleur die uiteindelijk bepaald hoe duurzaam een bepaalde verf is. De experts van Wijzonol hebben in de nieuwe Beste Buiten Waaier de ideale kleurpastacombinatie gevonden voor iedere kleur.

Donkere Kleur

Donkere kleuren uit de Wijzonol Beste Buitenwaaier zoals Koningsblauw, Bordeauxrood of Grachtengroen verf kunnen in de zomer in de volle zon wel 70° tot 80° worden. De vergt nogal wat van het verfsysteem op kozijnen en deuren. Het is niet alleen de laatste laklaag die uitzet en krimpt ook de grondverf moet deze gigantische verschillen kunnen volgen.

Lichte Kleur

De lichte kleuren uit de Wijzonol Beste Buitenwaaier reflecteren veel licht, daardoor worden lichte tinten zoals mergelwit, roomwit of ijswit lang niet zo warm als donkere en daardoor heb je ook minder uitzet en krimp van deuren en kozijnen. Hierdoor hebben lichte kleuren altijd een langere levensduur dan donkere. De kleuren in de Wijzonol beste buitenwaaier zijn verdeeld in klasse 1, 2 en 3. Klasse 1 is voor de kleuren die in de zon niet warmer worden dan 36°. Deze kunnen worden toegepast als er veel zonlicht is gedurende een dag. Klasse 2 is voor kleuren die een temperatuur stijging aankunnen van 36° tot 44°. Er gelden hier wel uitzonderingen voor liggende delen. Liggende delen moeten eigenlijk wel twee jaar na een schildersbeurt geïnspecteerd worden en waar nodig plaatselijk bijwerken. Klasse 3 is voor donkere kleuren die warmer worden dan 44°. Met kleuren uit klasse 3 moet je rekening houden met een onderhoudsfrequentie van 4 tot 6 jaar. Uiteraard afhankelijk van de omstandigheden zoals beschut buitenwerk.