Een bijzonder goede samenwerking: Farrow & Ball en top modeontwerper Christopher John Rogers

Voor deze nieuwe collectie werkt Farrow & Ball samen met een bijzondere partner die de interieurwereld en mode bij elkaar brengt. Modeontwerper Christopher John Rogers. De stijl van Christophers werk wordt omschreven als "Pragmatische glamour". Een combinatie van het dramatische en het praktische. Christopher heeft al veel successen behaald in de modewereld met verschillende prijzen en een tentoonstelling in het Metropolitan Museum of Art in New York. Rogers heeft al eerder een stap gemaakt naar interieur toen hij een samenwerking had met een Iers meubelmerk en hij geeft aan dat hij zich aangetrokken voelt tot zeer specifieke kleuren. Hierdoor is hij de perfecte partner voor deze mooie nieuwe collectie: Carte Blanche!

Voor de Carte Blanche collectie heeft Christopher zich laten inspireren door zijn jeugdherinneringen aan eten en familie.

Image alt text-image

De prachtige kleuren van de Farrow & Ball Carte Blanche collectie

Wij nemen je graag mee in alle kleuren van deze kleurrijke en creatieve collectie. Er zit echt voor ieder wat wils in deze collectie, met vier neutrale basis kleuren en acht lekkere knalkleuren. Dit is het volledige kleurenpallet van deze collectie.

Hog plum

Een vale maar intense gele kleur. Wat Christopher zelf zo leuk vindt aan deze kleur, is dat de intensiteit van de kleur erg veranderlijk is door de invloed van het licht in de ruimte en het geeft hem een optimistisch gevoel. Daarmee is deze bijzondere gele kleur misschien wel de perfecte vrolijke toevoeging aan jouw kleurenpallet. Rustig te combineren met Au Lait en Roasted Macadamia óf met Lobster voor knallende combinatie.

Roasted Macadamia

Een warme, grijzige bruin. Deze kleur werkt op zichzelf staand al heel goed als een warme knusse kleur. Ideaal voor de liefhebber van een rustig, neutraal maar warm interieur. Daarnaast is deze kleur ook een hele fijne basis die de andere kleuren in deze collectie extra laat opvallen. Christopher combineert deze kleur graag met Lobster.

Shallot

Een perfecte roze kleur. Een prachtige sprekende versie van een klassieke roze kleur met een blauwe ondertoon. Erg mooi om op zichzelf te gebruiken. Voor een rustig kleurenpallet combineer je deze met Liquorice. Christopher combineert Shallot zelf graag met de rode Romesco.

Romesco

Een levendige rode kleur met een oranje ondertoon. Deze kleur is geïnspireerd door de favoriete saus van Christopher. Zo creatief als de inspiratie voor deze kleur, is deze kleur zelf ook te gebruiken. Mooi te combineren met Shallot of Au Lait.

Cardamom

Een rijke bruin met een groene tint. Het leuke aan deze kleur is dat hij zowel neutraal als uitgesproken is. Bruingroen is een erg natuurlijke kleur waardoor Cardamom een neutrale uitstraling geeft. Maar door het rijke pigment heeft het tegelijkertijd een uitgesproken uitstraling. Christopher combineert deze kleur graag met Raw Tomatillo en Au Lait, maar hij staat ook heel mooi bij Roasted Macadamia uit de collectie.

Raw Tomatillo

Een frisse, felle groen. Geïnspireerd door een van de favoriete snacks van Christopher: gefrituurde groene tomaten. Voor de liefhebber is deze kleur heel gaaf te gebruiken voor een hele kamer. Voor een iets subtielere, maar nog steeds zeer opvallende, ‘pop of color’ is deze kleur prachtig op deuren, kozijnen, sierlijsten of als een ander kleuraccent in het interieur.

Lobster

Een heldere, levendige blauw. Wederom was Christopher geïnspireerd door een heerlijke maaltijd. Een blauwe kreeft, die in het wild net zo speciaal is als deze mooie kleur. Erg mooi te combineren met Sardine en/of Au Lait voor een meer rustige look. Gecombineerd met Hog Plum geeft deze kleur een gaaf ‘color blocking’ effect door het contrast tussen de twee.

Sardine

Een vergrijsde zilverachtige blauw. Geïnspireerd op de favoriete snack van zijn opa. Wat Christopher zelf zo leuk vindt aan deze kleur is dat het een opvallende maar toch ingetogen kleur is. Hierdoor kun je deze kleur heel makkelijk combineren met andere kleuren. Bijvoorbeeld met Shallot of Roasted Macadamia en Au Lait uit de collectie.

Au Lait

Een warme maar frisse wit. De ideale basis voor deze hele collectie. Christopher gebruikt deze kleur graag als een blank canvas om te spelen met kleuraccenten in een ruimte. Deze kleur past dan ook bij alle andere kleuren in deze collectie.

Liquorice

Een diepe houtskool zwarte kleur. Een hele veelzijdige kleur die je kunt gebruiken als basiskleur of als accentkleur. Volgens Christopher kun je deze kleur ook gebruiken voor een hele ruimte. Samen met Au Lait en Roasted Macadamia is dit een basiskleur uit deze collectie.

Blue Maize

De diepste blauwe kleur uit deze collectie. Christopher beschrijft dit als een hele natuurlijke en neutrale blauwe kleur die je makkelijk kunt toepassen in je huis. Prachtig te combineren met de verschillende blauwtinten uit deze collectie voor een rustige ‘toon-op-toon’ uitstraling. Voor meer contrast is deze kleur ook erg mooi naast Raw Tomatillo uit deze collectie of een diepe groene kleur.

Pea Flower Tea

De meest oprechte blauw, te vinden precies tussen aqua en violet. Zoals je aan de hoeveelheid blauwe kleuren kunt zien is blauw de favoriete kleur van Christopher. Om te dragen en om mee te leven in zijn huis. Deze oprechte blauw vindt hij dan ook fantastisch. Ideaal te combineren met Au Lait voor een erg fris kleurenpallet.