Namaak Farrow & Ball een goede oplossing?

Farrow & Ball maakt unieke en rijke kleuren, anders dan alle andere merken. Omdat deze kleuren zo populair zijn wordt er wel eens geprobeerd om deze kleuren na te maken voor een goedkopere prijs. Zijn dit goede alternatieven? Wij geloven van niet. Daarom geven we in dit blog een aantal redenen waarom Farrow & Ball kleuren en verven niet na te maken zijn.

Image alt text-image

De kleur zal nooit matchen

Farrow & Ball maakt al hun kleuren door combinaties te maken met hun 12 unieke pigmenten. Bij namaakproducten worden totaal verschillende pigmenten gebruikt, waardoor de kleur nooit zal matchen. Dit maakt het creëren van een kleurenpallet ook lastiger. Omdat de kleuren van Farrow & Ball allemaal met dezelfde pigmenten worden gemaakt, zijn ze ook moeiteloos met elkaar te combineren. Doordat de namaak verven niet op dezelfde manier zijn gemaakt, zullen ze ook lastiger onderling te combineren zijn.

Maanden aan kleuronderzoek

Bij Farrow & Ball werken de kleuren experts maanden aan het perfectioneren van een kleur. Ze worden zorgvuldig samengesteld en grondig getest. Zo wordt er bijvoorbeeld gezorgd dat de kleur in alle verschillende finishes hetzelfde is. Zo kun je naadloos over verschillende materialen verven en mat met glans combineren en alsnog een perfect geheel krijgen. De kleuren worden ook in alle soorten licht getest om te zorgen dat je in elk type licht dezelfde kleur te zien krijgt. Een namaak kleur kan in het daglicht soms erg in de buurt komen van een Farrow & Ball kleur, maar in kunstlicht ineens een hele andere kleur lijken.

Unieke finishes

De kleur identiek maken in verschillende finishes is geen makkelijke klus. Door glansgraad veranderd de kleur altijd, daarom moet het pigment bij elke verschillende finish aangepast worden, zodat je altijd de kleur krijgt die je verwacht. De kleur en finish worden dus op elkaar afgestemd, de een kan niet zonder de ander, wat het namaken hiervan nog lastiger maakt.

De verschillende finishes van Farrow & Ball zitten allemaal vol met kwaliteit mineralen, pigmenten en harsen om een basis van hoge kwaliteit te creëren. Het gehele assortiment is 100% op waterbasis wat de verf van Farrow & Ball geurarm maakt en zorgt voor een betere luchtkwaliteit. Deze kwaliteit is niet goedkoop na te maken. Gezien de kleur maar minder dan 8% van een blik is, bepaald de overige 92% van de inhoud de kwaliteit van de verf. Als een namaak kleur dus toch in de buurt komt van een Farrow & Ball verf, kan de kwaliteit nooit zo hoog zijn als die van Farrow & Ball.

Gemaakt met 75 jaar ervaring

Bij Farrow & Ball wordt al 75 jaar met toewijding gewerkt aan het perfectioneren van de kunst het verven. Met behulp van hoogwaardige ingrediënten, nauwkeurige formules en technologieën. Met negen kwaliteitscontroles stelt het team van Farrow & Ball hogere verwachtingen dan de industriestandaard.

Daarnaast is Farrow & Ball ook toegewijd om rekening te houden met het milieu. Daarom worden er op tal van manieren rekening gehouden met het milieu, bijvoorbeeld door te werken met zonne- en windenergie. Met 75 jaar ervaring geeft Farrow & Ball echt een persoonlijke touch die je nergens anders vindt.

Image alt text-image