Hoe schilder een lambrisering?

Veel mensen zijn bang om een muur een kleur te geven. Een lambrisering van verf is een mooie oplossing: de muur wordt maar gedeeltelijk geschilderd, waardoor de kleur niet teveel op je afkomt. Een lambrisering klinkt vaak wat stoffig of ouderwets, maar een geschilderde variant geeft juist een eigentijdse uitstraling. Je brengt ‘m zo aan en hij geeft de ruimte gelijk meer sfeer. Ook interesse in deze instant sfeermaker? Met de ideeën uit dit blog kun je zo aan de slag!

Image alt text-image

Voordelen van een geschilderde lambrisering

Een lambrisering van verf creëer je door de muur op de gewenste hoogte af te plakken en vervolgens het bovenste en onderste deel van de muur in verschillende verftinten te schilderen. Het enige wat je nodig hebt is twee verschillende verftinten. Zo hoef je ten minste niet te kiezen tussen je favoriete kleuren! Met een geschilderde lambrisering kun je ook een ‘saaie’ witgeschilderde ruimte omtoveren tot een ware blikvanger. Laat de kleur van de lambrisering terugkomen in woonaccessoires voor een mooi geheel.

Ruimer en langer

Een lambrisering van verf zorgt voor een spannende vlakverdeling in de ruimte. Ideaal voor kleine ruimtes of ruimtes met weinig licht. Een lambrisering langs een lange wand, laat een ruimte tevens langer lijken. Leuk voor in de gang! Schilder het bovenste deel van de muur in een lichtere tint dan de onderkant. Dit geeft een ruimtelijk effect op de zelfde manier dat een lichtere kleur op het plafond dit doet.

Wat inspiratie voor je lambrisering

De hoogte van de lambrisering kun je uiteraard helemaal zelf bepalen. Het hangt af van de hoogt van je plafond en hoeveel kleur je aan je ruimte wil toevoegen. Een mooie hoogte voor je lambrisering is 1 meter 20. Maar je bent uiteraard vrij om je lambrisering tot bijvoorbeeld de helft of driekwart van je muur te schilderen.

Een ander leuk idee is iets wat je tegenwoordig steeds vaker ziet. Dat is een lambrisering uit de losse pols. De muur wordt dan niet netjes afgeplakt om een rechte lijn te krijgen. Mensen gaan juist voor een dip dye effect of een hele speelse lambrisering waar de strepen van de roller uitsteken.

Kidsproof lambrisering

Heb je kleine kunstenaars als kinderen die het liefst alles onder kleuren? Dan is een lambrisering van schoolbordverf een leuk idee! Schilder het onderste deel van de kinder- of speelkamer met schoolbordverf. Zo kunnen je kinderen voortaan zonder problemen hun kunstwerken op de muur tekenen.

Hoe schilder ik een strakke lambrisering?

Voordat we beginnen met het schilderen van de lambrisering moeten we eerst bepalen waar hij terecht komt. Trek dus met behulp van een schietlood een rechtelijn op de gewenste hoogte voordat we gaan beginnen. Dit wordt je referentiepunt voor de rest van het schilderwerk.

Hierna plakken we deze lijn af met schilderstape. Het is hierbij geen goed idee om op de tape te besparen, het laatste wat je wil is dat er verf onder de tape loopt en je strakke lijn verpest. Wij raden om deze reden Frog Tape aan. Deze tape zorgt dankzij zijn PaintBlock technologie voor vlijmscherpe lijnen.

Nadat de tape er netjes op zit kunnen we aan de slag zoals we dat bij een normale muur ook zouden doen. Begin voorzichtig aan de randen en vul daarna het vlak netjes in waarbij je de rolstroken laat overlappen om baanvorming te voorkomen. Voor deze klus is een glad resultaat het mooiste, om dit te verkrijgen raden wij u de Paintura Lucamax Muurverfroller Ultra Glad aan.

Heeft u verder nog vragen of komt u er niet aan uit? Schroom dan niet om contact op te nemen met een van onze verfspecialisten. We zijn er voor zowel technisch als interieur advies.

Image alt text-image