Waarom je boot schilderen met jachtlak?

Voordat het vaarseizoen start, is het belangrijk je goed voor te bereiden. De winter is een perfecte periode om goede voorbereidingen te treffen. In deze periode ligt jouw boot meestal op de kant of in een loods. Een ideaal moment om de houten onderdelen van je boot een opknapbeurt te geven. Het vaarseizoen beginnen met een zo goed als nieuwe boot? Met het aanbrengen van de juiste bootlak maak je jouw vaarseizoen tot een succes!

Onderdelen van je boot schilderen

Een boot is opgebouwd uit verschillende materialen. Er zijn onderdelen die onder en boven de waterlijn liggen. Onderdelen boven de waterlijn moeten anders beschermd worden dan onderdelen onder de waterlijn. De onderdelen boven de waterlijn hebben bijvoorbeeld te maken met regen en zon. Om deze onderdelen te beschermen, raden wij aan om speciale boot- of jachtlak te gebruiken. Met de jachtlak van Rambo bescherm je zowel het buitenhout als het interieurhout. Deze lak laat je boot stralen!

Image alt text-image

Schilder je boot voor de beste bescherming

Het lakken van je boot heeft een beschermende functie. De Rambo Jachtlak is geschikt voor jachten, maar ook voor pleziervaart. Iedereen kan met deze lak beschadiging en verkleuring van het hout voorkomen. Deze lak beschermt vooral tegen verschillende weersomstandigheden. De lak is UV-bestendig, vochtregulerend en zorgt voor glansbehoud. Zelfs op stormachtige dagen maakt beschadiging geen schijn van kans. Bovendien is de lak zowel zoet- als zoutwaterbestendig. Vaar je liever op zee of door de grachten? Met de Rambo Jachtlak maakt het niet uit, want je boot heeft daarmee altijd de beste bescherming.

Makkelijk verwerkbare lak voor boten en jachten

Voor het aanbrengen van de jachtlak is het verstandig om eerst de ondergrond te ontvetten. De Rambo Ontvetter verwijdert vuil en aanslag. De jachtlak hecht beter aan op een schone ondergrond. Voor het beste resultaat moeten er twee lagen Rambo Jachtlak aangebracht worden. De lak is makkelijk te verwerken en vloeit gelijkmatig uit. Zorg natuurlijk ook voor de juiste kwasten en rollers. Het aanbrengen van de lak kan iedereen, dus jij ook!