Prijs

Radiatorverf

Met radiatorverf ziet je radiator er weer als nieuw uit. Of 'ie nu roestig of vergeeld is, of je gewoon een andere kleur wilt, deze verf knapt elke radiator gemakkelijk op. Bovendien is radiatorverf in diverse kleuren te mengen, zodat er altijd een tint is die bij jouw interieur past.

Voorbereiding is het halve werk

Om de verf goed te laten hechten, moet je radiator helemaal afgekoeld zijn. Schuur vervolgens de oppervlakte, vooral roestplekken, goed op en maak alles stofvrij. Vergeet niet om de omgeving af te plakken. Een goede ontvetter en schuurpapier zijn essentieel voor een strak resultaat.

Radiatorverf aanbrengen

Begin met een grondverf die goed hecht op metaal. Gebruik een viltroller voor grote oppervlakken en een radiatorkwast voor lastig bereikbare plekken. Na het drogen van de grondlaag, eventueel licht opschuren, breng je twee lagen radiatorverf aan. Dit zorgt voor een egale en duurzame afwerking.

Na het schilderen

Direct na het schilderen verwijder je de afplaktape om te voorkomen dat deze vast komt te zitten. Geniet van het resultaat zodra de verf is opgedroogd. Wees je ervan bewust dat de radiator de eerste keer dat 'ie weer warm wordt, een sterke verflucht kan afgeven. Deze vervliegt gelukkig snel.

Of je nu een professionele schilder bent of een doe-het-zelver, radiatorverf biedt ultiem gemak voor iedereen die z’n huis een frisse look wil geven. Vergeet niet, voor elke klus is de juiste voorbereiding de sleutel tot succes.

316 artikelen

Pagina 3 van 14