Benodigdheden

    (2)

    Verf

    (23)

Prijs

Hammerite

Hammerite staat in Nederland al jaren bekend om haar krasvaste en ijzersterke metaallakken. Tegenwoordig staat de naam bijna synoniem voor de welbekende hamerslag afwerking die ze jaren geleden gepionierd hebben. Toch heeft deze van origine Britse verffabrikant tegenwoordig veel meer te bieden dan die ene afwerking. Op deze pagina komt u hier meer over te weten en krijgt u informatie over de producten van Hammerite bij Verfwebwinkel.nl.

Een korte geschiedenis

De naam Hammerite duikt voor het eerst op in het jaar 1962. Gedurende dit jaar ontwikkelde de Engelsman Allen Forster een hamerslag verf die geschikt was voor gebruik in elektrische isolatie. Pas jaren later, in 1984 verschijnt zijn recept op de markt. Vanaf dat moment af aan staat Hammerite bekend als een direct-over-roest, luchtdrogende, roestwerende lak voor ijzer en metaal.

Al snel wordt het Britse verf merk een merk dat bekend staat om zijn kwalitatieve producten. Terwijl het een bedrijfsgeheim blijft welke ingrediënten de metaallakken zo uniek maken. Vanaf de jaren 90 maakt het bedrijf een aantal wisselingen van eigenaar door, waarna het uiteindelijk in 2008 in de handen van het Nederlandse AkzoNobel terecht komt.

Vandaag de dag wordt Hammerite in meer dan 55 landen overal ter wereld verkocht. Daarnaast zijn ze de Europese marktleider in metaal beschermingsproducten samen met de andere grote namen als bijvoorbeeld Rust-Oleum.

Hoe ziet het assortiment van Hammerite eruit?

Tegenwoordig blijft het niet bij de ouderwetse hamerslag lakken. Net als alle andere bedrijven moest ook het bedrijf van Allen Forster geloven aan andere voorkeuren van de consument. Zo breidde ze het assortiment uit met de inmiddels bekende metaallak hoogglans en metaallak zijdeglans. Ook verkennen ze andere nieuwe verfsoorten zoals metallic lak en metaal lak in een spuitbus.

Inmiddels is het assortiment van Hammerite dus enorm, maar nog altijd met één overkoepelend thema namelijk metaal. Er is dus geen metaalcoating te bedenken die Hammerite niet haar collectie heeft, of het nu om grondverf, hamerslagverf of normale metaalverf gaat, ze hebben het allemaal.

Metaallak

Tegenwoordig specialiseert Hammerite zich voornamelijk in het maken van metaallakken. De collectie metaallakken bestaat inmiddels uit 10 verschillende producten. Ze hebben radiatorlak, grond- en aflak systemen in één en misschien de bekendste zijn de Hammerite metaallak hoogglans en Hammerite metaallak zijdeglans.

Deze hoog- en zijdeglans metaallakken spannen de kroon van het assortiment. Men kan deze metaallak direct over roest aangebracht worden. Hiervoor hoeven enkel de losse roest delen eraf geschuurd te worden. Als het er eenmaal opzit hoeft men tot wel 8 jaar niet meer te schilderen wegens de uitstekende duurzaamheid.

Bovendien is de Hammerite metaallak sneldrogend en geschikt voor om voor op alle metaalsoorten te gebruiken. Van aluminium en zink tot staal en klassiek ijzer. In het geval van ijzer zorgt Hammerite metaallak ook nog eens voor een roest-remmende werking om de levensduur van je metaal te verlengen.

Schildertips voor metaal

Ondanks dat de producten van Hammerite bijna als hufterproof gezien kunnen worden is het altijd handig om de nodige verftips mee te krijgen. Het schilderen van metaal is immers iets ander dan het schilderen van houtwerk.

Het schilderen van metaal wordt vaak enger gemaakt dan dat het is. Met de juiste voorzorgsmaatregelen en het juiste materiaal is het een fluitje van een cent. Laten we hieronder bij het begin beginnen.

Allereerst moet men net als bij houtwerk beginnen door het geheel goed te ontvetten. Neem hier goed de tijd voor want als het op het begin al mis gaat zal de verf niet goed hechten. En juist die hechting is belangrijk voor een duurzaam eindresultaat. Een goede ontvetter voor metaal is Prochemko Universol.

Na het ontvetten kan men niet meteen aan de slag met de anti roest Hammerite metaallak. Eerst zal men moeten kijken naar het oppervlak, is het roestig en beschadigd? Dan zal dit eerst opgelost moeten worden. Schuur de losse en beschadigde delen van het oppervlak af met behulp van bijvoorbeeld een staalborstel. Losse delen zijn namelijk niet bevorderlijk voor de duurzaamheid van de lak.

Hierna kan men aan de slag met de Hammerite metaallak hoogglans en metaallak zijdeglans. Breng hiervan steeds maar een relatief dunne laag aan. Meerdere dunne laagjes is namelijk beter dan één dikke laag. De metaallak is sneldrogend waardoor u lekker door kan werken.

Na het drogen van de lak bent u klaar. Wel wordt het dan nog aangeraden om de lak eens in de zoveel tijd te blijven controleren en eventuele beschadigingen voorzichtig met een kwast bij te werken.

25 artikelen