Kom in de kerstsfeer met Farrow & Ball kleuren!

The most wonderful time of the year is aangebroken! Wat is het toch heerlijk om in de donkere decembermaand ons huis gezellig aan te kleden. Met sfeervolle kerstdecoratie, een knapperend haardvuurtje, maar ook met kleur.

Een nieuw kleurenpalet is dé manier bij uitstek om jouw interieur op te frissen voor de feestdagen. Eerder schreven we al over de donkere, warme kleuren van het Rembrandt palet. Helemaal van nu.

We zien momenteel veel donkere groen- of roodtinten gecombineerd met velvet en dat is direct helemaal kerstproof natuurlijk! Vooral Farrow & Ball heeft prachtige verftinten voor de feestdagen. We zetten de mooiste kerstinspiratie voor je op een rij!

Image alt text-image

Kleurpalet voor een traditionele kerst

Bij een ‘traditionele kerst’ horen natuurlijk de kleuren rood en groen. Deze kleuren komen overal in terug. De kerstboom, het kerstmannenpak, de hulsttakjes en mistletoe. Het zijn kleuren die veel warmte uitstralen, waardoor ze de kerstmaand extra knusheid geven.

Grote kans dat je al een donkergroene muur in huis hebt, want deze donkere kleurtinten zijn helemaal van nu. Is jouw huis nog niet voorzien van een mooie groen- of roodtint? Dan is dit zeker het moment om muurverf te bestellen, een muur te gaan afplakken en de verfroller ter hand te nemen. Want naast een sfeervolle kerstkleur, heb je dan ook meteen een mooie trendkleur voor het nieuwe jaar op de muur. Twee vliegen in één klap dus!

Kerstrood: Farrow & Ball Rectory Red

Rectory Red van Farrow & Ball is een kleur die sterk geassocieerd wordt met kerst. De geraffineerde, warme nuances van deze verftint geven vooral kleinere ruimtes een elegante en uitnodigende sfeer. Kleine ruimtes zoals de hal kunnen soms donker aanvoelen. Door deze verfkleur in de hal te gebruiken, ontstaat een luxueuze uitstraling die geheid indruk op je gasten maakt!

Laat kerstversiering goed tot zijn recht komen met Calke Green

Zorg voor de ultieme kerstsfeer met Farrow & Ball kleuren Calke Green op de muur in combinatie met lakverf in Manor House Gray op het houtwerk. Deze subtiele combinatie geeft ruimtes een aardse uitstraling die de kerstboom en kerstversieringen volledig tot hun recht laten komen. Zin in een experiment? Dan is de sprekende Farrow & Ball kleur Yeabridge Green misschien wel iets voor jou!

Image alt text-image

Feeling Hague Blue or Inchyra Blue?

Hoewel blauw vaak wordt gezien als een koele kleur, kan dit een ruimte ook juist heel warm en behaaglijk doen lijken. Zeker als je een donkerdere tint gebruikt en dit combineert met okergeel, zwart en goud. Daarnaast matcht het ook mooi met donkerrood en donkergroen. Gebruik diepe donkergroene verftinten of gedurfde blauwe verfkleuren voor een intieme kerstsfeer in huis.

Blauw is naast groen, rood en oker ook écht een kleur van dit moment. Verschillende verfmerken zoals Histor en Sigma hadden al een blauwachtige tint verkozen als kleur van dit jaar. In de Pantone kleurentrends voor 2018 komt ook een mooie donkerblauwe tint terug.

Van Farrow & Ball is Hague Blue 30 echt een super mooie, warme blauwtint. Of kies voor een dramatische donkere blauwtint als Inchyra Blue.

Toch een beetje heftig? Zo’n donkereblauwe muur? Je kunt rond de kerstperiode natuurlijk vrij gemakkelijk variëren met kleur door eens andere kerstballen in te kopen. Aan de andere kant… een muurtje heb je eigenlijk ook zo (over)geschilderd, toch? Het is natuurlijk ook mogelijk om kleurige accenten met Farrow & Ball verf op het meubilair aan te brengen.

Scandinavische kerst met lichte kleuren van Farrow & Ball

Hoewel op interieurgebied de kleuren nu veelal warm en donker zijn, houden ze er in Scandinavië letterlijk een witte kerst op na. De Scandinavische kerstinterieurs zijn vaak clean en wit, gecombineerd met grijs en zwart. Als accentkleur voegen ze daar wel rood en groen toe.

Ben je ook meer van het lichtere interieur? Gebruik dan koelere wit- en blauwtinten op de muur als basis en combineer dit met accessoires in warmere kleuren voor het contrast.

Wij zijn erg benieuwd: wat zijn jouw favoriete kerstkleuren?

Image alt text-image