Petrol verf is de kleur voor ieder interieur

Onlangs maakte Flexa de kleur van het jaar 2020 bekend. Het vrolijke en lichte Tranquil Dawn is de kleur die volgens experts veel gaat terugkomen in het interieur van verschillende huizen. Maar Petrol verf wordt ook steeds populairder. Sterker nog: petrol verf is de kleur die in bijna ieder interieur past. Waarom dat is, vertellen we je in dit blog.

Image alt text-image

Wat is petrol verf?

Petrol is de kleur die je krijgt wanneer je groen en blauw mengt. Sommige mensen noemen het zeegroen en anderen noemen de kleur diepgrijs. De kleur dankt haar naam aan het woord petroleum. Dat is ook de reden dat sommige mensen denken dat petrol verf een verfsoort is en linken het niet perse aan een kleur. De kleur van de vlam heeft een blauw-groene gloed. Vandaar de naam petrol.

Petrol: een warme verfkleur

De kleur petrol is een blauwtint en dat wordt gezien als een koude kleur. Maar als je de kleur petrol met de juiste materialen en kleuren combineert, geeft de kleur juist een warme uitstraling. Dat komt doordat petrol een kleur is die je ook vaak ziet in Midden- en Zuid-Amerika. Daar wordt het gebruikt om de huizen een koele look te geven, zonder de uitstraling te versoberen. De petrol kleur moet je overigens niet verwarren met Caribisch blauw. Deze kleur is net iets lichter. Hier in Europa wordt de kleur petrol toch vaak geassocieerd met lekker weer en warmte.

Image alt text-image

Wat doet petrol kleur in jouw interieur

Je kunt ervoor kiezen om de kleur petrol te laten terugkomen in accenten, maar petrol staat ook heel mooi op binnenmuren. De kleur wordt vaak gebruikt om contrast aan te brengen in verschillende ruimtes. In de woonkamer wordt het bijvoorbeeld gecombineerd met wit en lichtgrijs op de muur en met pasteltinten in de accessoires. Hierdoor voelt het direct ruimtelijk, vrolijk en warm aan. In de slaapkamer wordt het juist gecombineerd met donkere tinten, zoals zwart of donkergrijs. Hierdoor creëer je wat meer vrolijkheid in de slaapkamer, zonder dat het te licht aanvoelt.

Petrol is een rustgevende kleur, wat zowel in de woonkamer als slaapkamer zeer gewenst is. Je kunt het dus op verschillende manieren en in verschillende ruimtes toepassen.